CiU posa en dubte l'efectivitat de la comissió d'investigació de la gestió en l'àmbit sanitari que es va constituir ahir i que, entre d'altres qüestions, valorarà les presumptes irregularitats comeses per l'exalcalde de Lloret de Mar i diputat convergent, Xavier Crespo, en relació amb certes transaccions econòmiques amb la societat Centres Mèdics Selva Maresme. La Fiscalia del Tribunal de Comptes va obrir, recentment, diligències per aquest cas.

Malgrat les reticències de Convergència i Unió, la majoria de grups polítics, i en particular el PSC, es van comprometre a arribar al fons de les presumptes irregularitats sobre la gestió en l'àmbit sanitari,.

A proposta del PSC, la comissió es va aprovar a principi de juliol amb els vots de tota l'oposició i l'abstenció de CiU arran de les informacions sorgides sobre presumptes casos d'irregularitats comesos els últims anys en centres que presten serveis a la sanitat pública.

En la primera sessió, els diputats van escollir com a president de la nova comissió el diputat de CiU Lluís Corominas amb 110 vots a favor (CiU, PSC, ERC i ICV-EUiA), 21 abstencions (PPC i Ciutadants) i 3 en contra (Solidaritat). El president de la comissió va demanar "responsabilitat, objectivitat i fidelitat a la realitat" als partits polítics en l'"objectiu compartit" d'aportar més transparència a la gestió sanitària. Corominas va subratllar que l'objectiu d'aquesta comissió especial és indagar si s'han produït males pràctiques en la gestió sanitària, independentment d'altres processos oberts en altres organismes administratius o en la justícia, com succeeix en casos com el d'Innova o l'Hospital de Sant Pau.

De la seva banda, la portaveu de CiU a la comissió, Maria Assumpció Laïlla, va augurar que la comissió serà "poc efectiva" i que l'únic que farà és "posar ombres de dubtes" en la gestió del sistema sanitari. "Si realment hi ha sous inflats han de ser els jutges els que prenguin mesures i no aquesta comissió d'investigació", va etzibar Laïlla.

No obstant això, el diputat del PSC, Jordi Terrades, va advocar per "anar fins al fons de l'assumpte" perquè "uns casos concrets de presumptes irregularitats no malbaratin la feina feta en la sanitat catalana".

Un eventual interès de PSC i CiU per cobrir-se mútuament suposats escàndols en la sanitat pública, esdevinguts quan eren al capdavant de la Generalitat, és un dels principals temors de la resta de grups polítics. "No volem una altra "sociovergència" que tapi la corrupció i simuli un oasi en què tot s'hi val", va exclamar la diputada del PPC, Eva García.

Entre els que s'espera que compareguin, a petició del PSC, destaca l'exconsellera de Salut en el tripartit Marina Geli, l'actual conseller Boi Ruiz i el fins fa poc president de l'Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat.