CCOO denuncia que el Departament d'Ensenyament nomenarà aquest estiu 2.895 professors menys per cobrir les vacants del curs vinent, el gruix dels quals, 1.725, es corresponen a interins que l'administració deixarà de contractar. Aquest càlcul del sindicat parteix de les adjudicacions provisionals de places que la Conselleria va resoldre la setmana passada i que confirmarà demà.

D'acord amb la resolució provisional que Ensenyament va publicar el dimarts 17 de juliol, CCOO ha quantificat en 400 el nombre de mestres i professors "suprimits" a Catalunya per al curs 2012-2013, gairebé a parts iguals a Primària (196) i a Secundària (204).

A més, el sindicat ha comparat els nomenaments efectuats l'any passat amb els de l'actual -encara provisionals-, concloent que ara el Departament ha eliminat 198 places docents més que el 2011 i ha reduït les plantilles dels serveis educatius, directius, les places provisionals i el nombre d'interins. Aquests últims, i complint-se una de les últimes decisions d'Ensenyament, han vist molt rebaixades les seves possibilitats de treballar el curs vinent. Pel que fa a aquest col·lectiu, CCOO ha destacat la línia descendent que segueixen els nomenaments d'interins al juliol, contrastant la xifra provisional actual de 4.114 amb les 5.839 del mateix mes de l'any passat. La diferència és de 1.725 nomenaments menys, la majoria dels quals són mestres de Primària (1.050, menys de la meitat que el 2011) i la resta professors de Secundària (3.064). Per defensar els seus interessos, aquest i altres sindicats del sector educatiu públic han organitzat plataformes específiques i promouen la recollida de signatures en contra de les mesures que perjudiquen les seves expectatives de feina. És més, aquestes mateixes formacions han interposat un recurs contenciós administratiu contra els acords del Govern de la Generalitat que formalitzen les darreres retallades en ensenyament.

De setembre a agost

Aquesta convocatòria d'adjudicacions provisionals d'Ensenyament és per cobrir vacants amb caràcter provisional a escoles, centres d'educació especials, instituts, escoles d'adults i altres places lliures en els cossos de mestres i professors que no estiguin ocupades per al curs 2012-2013. Aquestes destinacions, que el Departament d'Ensenyament confirmarà demà, seran per a tot l'any escolar, de l'1 de setembre de 2012 al 31 d'agost de 2013.

Una vegada finalitzades aquestes adjudicacions, i en funció del nombre de vacants i substitucions que quedin per cobrir, es preveu que entre el 30 d'agost i el 7 de setembre de 2012 es faran actes de nomenament als Serveis Territorials d'Ensenyament.