Fornells de la Selva tindrà aquest any una Festa Major una mica més austera que en altres edicions, però malgrat les retallades entrarà dins de la normalitat. Se celebraran 22 actes en total des del 21 al 29 de juliol i, segons l’alcalde, Mateu Parera, «de les 24 entitats que tenim al poble n’hi ha onze que organitzen actes, cosa que no està gens malament tenint en compte les circumstàncies».

L’alcalde de Fornells ha informat que tot ho organitza l’Agrupació Cultural, «però la logística, des de les instal·lacions elèctriques fins la vigilància nocturna, anirà a càrrec de l’Ajuntament. Hi hem fet una inversió de 5.000 euros i escaig; no hi podem invertir més».

Una festa per a tothom

A criteri de l’alcalde, la Festa Major de Fornells de la Selva «es pot posar en marxa gràcies a les entitats que hi ha al poble; si no fos per elles no hi hauria gaires sortides. Aquesta serà una Festa Major austera i més que austera, podem dir que serà social».

Mateu Parera ha indicat que, bàsicament, «els actes són gairebé els mateixos de cada any, amb l’única novetat que, enguany, vam estrenar gegants i faran el seu debut oficial per la Festa Major en una cercavila que organitza la Colla Gegantera el divendres, 27 de juliol al capvespre».

Un altre del actes que atrauran més l’atenció, a criteri de l’alcalde, «és la “Nit Jove”, amb una série d’actuacions musicals que esperem que agradin molt. L’acte és completament grautït i es farà a la zona esportiva el Molí la nit del 28 de juliol. L’endemà, diumenge 29, tindrà lloc també a la zona del Molí la segona edició del Concurs del Fornellenc i la Fornellenca de Ferro. L’any passat va anar bé; esperem que aquest any també».

Nou aparcament

Mateu Parera ha volgut posar en relleu que, per la Festa Major, es posarà en marxa oficialment, malgrat que ja s’està utilitzant, el nou aparcament de la plaça de l’Església, davant mateix del temple parroquial. Segons ell, «era un pàrquing de terra i cada vegada que bufava vent fort tot s’omplia de pols. No és un aparcament municipal, però s’ha utilitzat un nou sistèma de pavimentació natural, que no necessita asfalt, amb la qual cosa s’estalvien costos i és de més fàcil aplicació. És una obra austera, però que implica un benefici social».

L’alcalde de Fornells de la Selva ha dit també que, si aquest sistema resulta, «mirararem de posar-lo en pràctica a tots els camins veïnals que poguem. Es tracta de millorar la qualitat de vida de la gent de pagès». Mateu Parera ha afegit que, amb l’aplicació d’aquest conglomerat, «a banda de reduir els costos, s’evita també que, amb la pluja, es formin bassals de fang i amb la calor i el sol a l’estiu, la pols no entri a les cases, tant si és dins del nucli urbà o a pagès».

El pressupost d’asfaltatge d’aquest aparcament no ha superat els vuit mil euros en total.