El Departament d´Agricultura ha ampliat les restriccions d´accés a partir d´aquest divendres les Gavarres i el Massís de Cadiretes per l´alt risc d´incendi, hores després que també ho fes al Parc Natural de la Serra de Montsant. Per aquest motiu, es preveu reforçar la vigilància per part dels cossos d´Agents Rurals i Mossos d´Esquadra en aquelles àrees afectades pel molt alt risc d´incendi forestal amb l´augment de la temperatura i la disminució de la humitat relativa. La situació més delicada serà a les zones de l´interior i alçada perquè no es preveu recuperar les humitats relatives nocturnes. A més, s´activarà el nivell 3 del Pla Alfa a aquests massissos i se suspendran els permisos d´activitats a les comarques on el risc és més elevat.

L´activació de nivell 3 del Pla Alfa en aquests àmbits comporta la suspensió de tots els permisos especials per realitzar les activitats que puguin generar risc d´incendi (obra pública, treballs forestals, caça, sega, activitats que comportin l´ús de radials, cremes i barbacoes, entre d´altres). Concretament, a Querol, Pont d´Armentera i Aiguamúrcia, a l´ Alt Camp; Flix, Riba-roja, Ascó, Torre de l´espanyol, Vinebre, La Palma d´Ebre i Garcia, a la Ribera d´Ebre; La Fatarella, Vilalba dels Arcs, La Pobla de Massaluca; Bot, Gandesa, Pinell de Brai, Corbera d´Ebre, a la Terra Alta; a La Llacuna, Carme i Miralles (Anoia) i a Font-rubí, Mediona Pontons i Torrelles de Foix, a l´Alt Penedès.

Els 90% dels incendis forestals s´originen com a conseqüència de l´activitat humana, ja sigui de forma accidental o per imprudències. Per aquest motiu, el Departament d´Agricultura recomana evitar la freqüentació de les zones forestals durant les hores de màxima insolació, la circulació de vehicles a motor i l´ús de maquinaria por de zones forestals en la franja horària compresa entre les 13 i les 18 hores i no utilitzar bufadors, serres radials o altres eines que puguin general guspires o sobreescalfaments.