El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, ha assegurat als mitjans que l´AP-7 entre Girona nord i sud seguirà essent gratuïta, fent-se ressò de les paraules de Josep Lluís Giménez, director general d´Abertis Infraestructures. Ho va declarar en un context en el qual un decret llei, aprovat fa dues setmanes pel Consell de Ministres, hagi posat en perill la compensació que l´Estat ha de liquidar per les bonificacions a les autopistes catalanes, en les quals s´inclou el tram entre les sortides nord i sud de Girona. La gratuïtat del tram és una reivindicació majoritària des de tots sectors socials i polítics gironins, insistint en què és fonamental per a l´economia de tot el territori.

D´altra banda, Espadalé va anunciar que des de la Cambra, amb l´objectiu de beneficiar al comerç gironí -bàsicament amb petites i mitjanes empreses-, estan plantejant a l´Estat una possible reducció de l´IVA en determinats sectors, com són el del turisme o el dels serveis, reivindicant que "els països veïns li tenen". Aprofitant la benentesa, Espadalé va recalcar el "càstig que suposen les actuals mesures per a les PIMES". "L´empresa que sobreviu és la que exporta", va explicar el presiden, i per aquesta raó va considerar que cal que l´Estat no suposi un obstacle a l´hora buscar mercat extralocal.

Aquesta informació la va transmetre després de la reunió que ahir van mantenir els presidents de les cambres de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, el president de PIMEC, el del Fòrum Carlemany, el de la FOEG i el director-gerent de la Cambra de Comerç de Girona amb els màxims responsables dels partits gironins amb representació al Parlament. És la primera vegada que hi ha una reunió d´aquest caire des de l´inici de la legislatura d´Artur Mas i es va fer amb l´objectiu de trobar la unió, a fi de seguir la mateixa via a l´hora de tractar projectes importants per a la demarcació. "El 100% d´acord no hi serà, però volem buscar mínims comuns denominadors", va explicar Espadalé.

A la reunió es va parlar sobre el pacte fiscal i es va analitzar per què alguns partits catalans no hi estan d´acord, ja que des de la Cambra de Comerç "creuen que s´hauria d´haver aprovat per unanimitat". Seguint la línea de l´autogestió, els assistents a la reunió van tractar la importància de què la gestió d´aeroports com el de Girona sigui pròpia, tot i que van considerar que han d´estudiar si el Consell Territorial que proposa la Ministra tindrà la força que demanen. Tots també van coincidiren defensar el cabal mínim del riu Ter, tal com va celebrar Espadalé.

En referència a la N-II, el president de la Cambra va explicar que el tram Sils-Caldes ja està adjudicat, que el projecte de Sils-Massanet s´acabarà a final d´any i s´adjudicarà, i que el de l´accés nord de l´AP-7 a Figueres s´entregarà a finals mes, i que Abertis començarà l´obra.