La nit ha estat tranquil·la a la zona, i la vintena de dotacions emplaçades no han detectat cap tipus de flama. Tampoc no s´ha hagut de treballar en cap represa ni fumarola destacada. És per aquest motiu, i davant la manca de novetats, que el foc ja s´ha pogut donar per controlat.

Durant les properes hores, vigilaran l´ampli perímetre de l´incendi set dotacions terrestres que inspeccionaran tot el terreny, amatents davant de qualsevol possible canvi. El dispositiu es mantindrà actiu al llarg de tot el dia, i també és previst que un helicòpter s´incorpori per fer tasques de reconeixement.

Pel que fa a la circulació de vehicles, aquest matí també s´han obert la GI-504 entre Terrades i Boadella d´Empordà i la GIV-5042 entre Boadella i Les Escaules. Estaven tallades per l´incendi.

Després de més de cinc dies de feina molt intensa, els Bombers de la Generalitat treballen activament per acabar amb l´extinció del foc que, segons informa Agents Rurals, ha cremat 13.824 hectàrees.

Per municipis, els més afectats han estat Capmany, amb 2.637 hectàrees cremades i la Jonquera, amb 2.365. La resta de termes municipals afectats han estat Llers (1.591 Ha), Agullana (1.365 Ha), Darnius (1.064 Ha), Biure (961 Ha), Boadella i les Escaules (909 Ha); Terrades (583 Ha); Masarac (483 Ha), Avinyonet de Puigventós (461 Ha); Vilanant (437 Ha), Cantallops (430 Ha), Pont de Molins (334 Ha), Sant Climent Sescebes (128 Ha), Figueres (26 Ha), Vilafant (25 Ha) i Cabanes (18 Ha).

Pel que fa al tipus de vegetació afectada és principalment alzina surera en un 50%, un 25% de matolls, seguit d´un 20% de pi i un 5% d´altre massa forestal.

La Direcció General de Protecció Civil manté en fase d´Alerta el pla Infocat, com a mínim durant el dia d´avui, per l´alt risc d´incendi forestal que afecta tot el país. L´elevat risc d´incendi forestal ha fet necessari el tancament de l´accés als massissos del Montsant, les Gavarres i Cadiretes per part dels Agents Rurals i amb la col·laboració de Mossos d´Esquadra amb caràcter extraordinari.

Recordem els consells de prevenció davant el risc d´incendis forestals, fent especial èmfasi en no llençar burilles o llumins des del cotxe encara que semblin apagats i evitar realitzar qualsevol activitat que generi un risc d´incendi. Si diviseu alguna columna de fum, truqueu al telèfon d´emergències 112.