Els alcaldes del PSC a Girona van alertar ahir que els més de 14.550 beneficiaris i les més de 36.500 persones que han sol·licitat acollir-se a la Llei de Dependència a les comarques gironines -segons dades facilitades pel partit- "no tindran més remei que recórrer als ajuntaments si volen rebre les prestacions i els serveis que, en alguns casos, els permetin desenvolupar les activitats diàries més bàsiques".

Així ho va denunciar ahir el secretari de Política Municipal de la Federació del PSC a les comarques gironines, l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig.

El dirigent socialista també va alertar que la situació suposarà "una llosa per als ajuntaments", afegint-se als problemes de finançament "i prestadors de serveis bàsics difícils de mantenir sense els recursos adequats".

Estanis Puig va advertir que les conseqüències d'aquesta retallada es notaran immediatament als ajuntaments per la paralització de la llei per un període de dos anys per a noves prestacions econòmiques per cura a l'entorn familiar, fet que "pot provocar una demanda superior de serveis bàsics als ajuntaments". Els socialistes van recordar que el PP ha eliminat la norma que preveia que si l'expedient no es resolia en un període de sis mesos, l'administració havia d'abonar igualment els endarreriments amb caràcter retroactiu.

Per la seva banda, la secretària de Cohesió Social de la Federació del PSC de les Comarques Gironines, Glòria Plana, va afegir que "amb el desmantellament de la Llei de la Dependència s'està atacant la gent més vulnerable i que més està patint les conseqüències d'una política d'austeritat i retallades".