La mort de José Agustín González Pérez a resultes d'un tret disparat per Jesús Moynelo Díaz el 6 de juny de 2011 a l'exterior del bar "Casa Pepe", al barri de Germans Sàbat, ha quedat com un assumpte de família després que el magistrat titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Girona hagi decidit processar sis de les nou persones que van intervenir-hi. A Moynelo -autor confés- l'imputa un delicte de tinença il·lícita d'armes, un delicte d'assassinat i un delicte d'assassinat en grau de temptativa. Delictes, aquests dos darrers, que també imputa als fillastres de Moynelo -Iván i Antonio Jurado Gómez-, a la mare d'aquests -Bárbara Gómez Benavente- i al seu germà Pedro, i al cosí dels germans Jurado -Francisco Ismael Mohamed Gómez.

El magistrat ha deixat fora del processament Sara Martín Recio, Maria del Mar Rodríguez Pizarro i Jordi Bofill en considerar que no disposava de suficients indicis per incriminar-los si bé reconeix que se'ls relaciona amb els fets. Malgrat això, Jordi Bofill seria el detonant de la situació que va provocar el crim després que, segons indica l'auto del magistrat, informés als germans Jurado, la seva mare i la parella d'aquesta, que aquella tarda s'havia discutit amb els amics de José Agustín González Pérez i el seu germà Adrián quan aquests van desplaçar-se des de Taialà fins al Pont Major per tal de resoldre els problemens entre Antonio Jurado i Adrián González -la setmana abans aquest darrer va haver de fugir de carpes per no ser agredit-. La desavinença i rivalitat entre els grups feia anys que durava i ja s'havien registrat altres agressions.

La nit del crim, la víctima estava celebrant l'aniversari del seu germà al bar "Casa Pepe" quan, en el transcurs de la festa, Jordi Bofill va realitzar una trucada advertint que el grup dels germans Jurado anava cap allà. Pocs minuts després van arribar dos cotxes al bar, del primer va baixar Pedro Gómez, Francisco Ismael Mohamed Gómez, Antonio i Iván Jurdao i Jesús Moynelo, qui va disparar tres trets, un dels quals va acabar amb la vida de José Agustín González Pérez. A l'altre cotxe hi viatjava Jordi Bofill -conductor- i Bárbara Gómez (observar gràfic superior).

És per aquesta raó que l'advocat Carles Monguilod considera que Bofill té una "responsabilitat moral" en el tiroteig tot i que es mostra d'acord amb l'auto de processament que evita incriminar-lo. Però no ho veu així el lletrat Benet Salellas, qui ha presentat un recurs contra el processament de Bárbara Gómez per tal que se li apliqui la mateixa "doctrina" que a Bofill ja que considera que, més enllà de la frase que suposadament va dir al bar, no hi ha cap més indici que la vinculi a una coautoria i considera i, per tant, tampoc se l'hauria d'haver processat.

Respecte als germans Jurado, indica que no recorrerà l'auto senzillament perquè l'Audiència sempre els ha denegat la llibertat provisional i per això s'estima més que el judici se celebri el més aviat possible.