L'estelada que el col·lectiu Celrà per la Independència va col·locar dissabte a la glorieta d'entrada al poble va durar poques hores, ja que diumenge a la matinada uns desconeguts havien fet malbé el pal i robat la bandera. Tot i no identificar-se, els autors d'aquest acte vandàlic van deixar una nota acusant de "feixistes" els responsables de posar l'estelada, reclamant que es pengi la senyera i afirmant que "la vostra bandera no representa tot el poble".

L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP), va condemnar els fets, igual que Celrà per la Independència. Cornellà va participar dissabte en la hissada de l'estelada i, ahir es va referir a les persones que l'han robat com "els amics del sistema i l'estat", afirmant que "han destrossat el "màstil" i han robat l'estelada" però, va afegir, "el que no saben és que res ni ningú no pot aturar aquest poble que clama democràcia i llibertat".

L'alcalde també va animar el col·lectiu Celrà per la Independència a organitzar una subscripció popular per tal de restablir el pal malmès i la bandera desapareguda, concloent que "res no podrà aturar tot un poble en moviment".

Per la seva banda, l'organització independentista va condemnar l'atac i va lamentar que "malauradament la primera estelada ens ha durat poc".

Crítica a l'anonimat

Des de Celrà per la Independència també van denunciar que "l'espanyolisme nega la nostra llibertat col·lectiva, destrossant allò que anem construint com a poble, titllant-nos, a més, de feixistes, quan la nostra reivindicació és absolutament legítima i pacífica, no com la seva". L'organització va animar els autors de la bretolada a no "amagar-se darrere actes vandàlics o d'altra mena" i a fer propostes, a més de retreure'ls que imposin "la seva opinió minoritària a tot el poble".