Lloret de Mar ha posat fi a un litigi urbanístic que va començar ara fa 14 quan els promotors del camp de golf del Suro Gros van començar a tramitar la construcció d'aquest equipament esportiu. Ara, una modificació puntual del Pla General permetrà que finalment puguin culminar el projecte i construir una casa club en el camp.

Tot i això com va relatar el regidor de l'Àrea de Territori, Sostenibilitat, Jordi Martínez (CiU) serà "edificació integrada a l'entorn i la topografia existent" tal i com ha requerit la Comissió Territorial d'Urbanisme a l'ajuntament així com també, els informes favorables de dos ens: la Direcció General Costes i el departament d'Agricultura.

Aquest és l'últim pas fins que Urbanisme en faci l'aprovació final i tots els regidors -excepte el del grup d'ICV- van coincidir que cal acabar amb aquest tema ja que porta molts anys de tramitació. I és que si bé tot va començar fa 14 anys, va ser quan es va aprovar el Pla General de Lloret que es va encallar la construcció de la casa club, ja que el camp de nou forats si bé estava construït però es va canviar la qualificació del sòl a la zona on s'havia de fer la nova edificació i en el moment que van demanar permís, se'ls el va denegar.

Davant dels fets, la promotora va presentar un recurs d'alçada i des de la Generalitat, l'any 2010, el llavors conseller de Política territorial i Obres públiques va recomanar fer la modificació del Pla General per tal que complís el pla director Urbanístic del Sistema Costaner que és el què va fer canviar la categoria de sòlde la zona i en conseqüència es va introduir en el planejament. Ara, dos anys després s'ha aprovat i tots els grups van coincidir en la bona solució excepte ICV. Pel regidor Javier Rodríguez Pacios la modificació és una operació de "pelotazo" en requalificar-se part del sòl. El regidor de Territori en canvi li va assegurar que només s'havien afectat uns 2.500 metres quadrats.

"L'estelada desapareguda"

Un altre fet destacat del ple és que cada cop que tenia el torn de paraula el regidor del PP Enric Martínez membres de Lloret per la Independència van estar alçant estelades. Al final del ple en el torn de paraula del públic van voler explicar el motiu però se'ls va negar la paraula per part de l'alcalde en considerar que la qüestió de l'estelada no era un tema tractat en ple. El motiu pel què eren al ple és que es va despenjar una estelada que van posar en un edifici que hi ha al costat del museu del Mar i van culpar el PP de fer-la desaparèixer. Martínez en canvi va negar-los durant i després del ple haver-ho manat a ningú.

Un altre tema de debat i que va generar polèmica és el nou pla local de joventut, que no es va aprovar ja que el govern (CiU i ERC) no va comptar amb el suport suficient per aprovar-lo. El PSC, ICV i Millor van votar-hi en contra i el punt també va comptar amb l'abstenció del PP i el regidor no adscrit i majoritàriament van retreure a l'equip de govern i el regidor de Joventut Ignasi Riera (CiU) d'haver elaborat un pla sense comptar amb la participació dels jove i van criticar que el pla dirigit al joventut tingui una dotació econòmica baixa. Per la seva banda, Riera va voler evitar que no s'aprovés el pla dient que els oferia dotar el pla de més pressupost el proper any però, no va prosperar.