L'Ajuntament de Blanes s'ha desvinculat de l'Agrupació de Municipis de Titulars del servei de Transport Urbà de la regió metropolitana de Barcelona (AMTU) i així estalvarià uns 5.000 euros ?l'any. El motiu principal de la separació és la mala situació econòmica que passen les arques municipals, però l'alcalde de Blanes Josep Marigó (PSC) en el ple d'ahir també ho va justificar afirmant que "aquest ens havia de reportar subvencions a l'Ajuntament en temes de transport però fa dos anys que no ens reporta res".

I a banda, va afegir que se'ls ha comunicat que tampoc vindran ajuts en breu i per tant, se n'han desvincultat. Tot i això, el batlle va dir que quan la situació econòmica millori tornaran a adherir-s'hi. Tots els grups municipals (PSC, CiU i ICV-EUiA) amb excepció del PP -es va abstenir- van votar a favor de la separació de l'AMTU.

El PP insta Catalan a dimitir

Un altre punt destacat al ple va ser al final del torn final de precs i preguntes. El PP en concret el regidor Salvador Tordera va reclamar l'edil d'ICV-EUiA Victor Catalan que deixi el seu càrrec per haver fet "difamacions" sobre la política d'immigració del partit i li va demanar "que canviï el seu fer i actuar i si no pot estar, dimiteixi". Catalan va respondre a Tordera i li va ressaltar que havia fet un comentari en una foto on apareixia la presidenta del PPC Sanchez-Camacho en una perruqueria xinesa i li va dir que diferents dirigents del seu partit han utilitzat la immigració per fer campanya electoral com un "videojoc de matar immigrants", entre d'altres.

I en aquest torn de precs i preguntes, des d'ICV-EUiA se li va preguntar a l'alcalde per l'acomiadament de 12 treballadores de les tres llars d'infants públiques de Blanes i va assegurar que ho lamenta però que la matriculació havia estat baixa malgrat la preinscripció va ser de més del 70%. I pel que fa la possiblitat de tancar ?guarderies, l'alcalde va dir que es mantenen obertes però que no pot dir què passarà el curs vinent.