El Club de Vela Blanes invertirà 8 milions d'euros en la reforma de la dàrsena esportiva després que la Generalitat li hagi atorgat la seva gestió per un període de 25 anys. El projecte d'ampliació preveu principalment una ampliació del nombre d'amarratges passant dels 287 fins als 320 i la creació de nous accessos així com una àrea esportiva en les mateixes instal·lacions portuàries.

El president del Club de Vela Blanes, Amadeu Nualart va destacar ahir en roda de premsa que les obres es començaran en breu i que en aquests moments, s'està redactant el projecte executiu que s'entregarà a la Generalitat. Pel que fa al seu finançament, aquest serà aportat per part dels socis que amb les seves aportacions permetran fer aquest inversió de 8 milions d'euros que canviarà l'aspecte d'aquest espai.

Tot i això, Naulart va destacar que el que ha provocat que Ports de la Generalitat hagi escollit la seva oferta -ja que n'hi havia una altra d'uns inversors andorrans que apostava per l'explotació econòmica de la dàrsena esportiva- és sobretot el compromís amb el manteniment de la promoció de la vela amb tots els seus valors associats de pràctica de l'esport, respecte pel medi ambient, difusió de la vela, pràctica de la vela adaptada, vela per a invidents, entre d'altres. I això, cal sumar com va dir el suport de l'Ajuntament de Blanes, tots els seus grups municipals, entitats del poble, centres educatius i ens esportius, entre d'altres.

El gerent del Club de Vela de Blanes Carlos Ramos per la seva banda, va recordar que la Generalitat a l'hora de fer el concurs els va deixar molt clar que calia nous accessos, aprofitar la nova superfície que es va crear fent el contradic del port, entre d'altres. I de fet, així s'ha fet com es pot veure en el projecte que preveu renovar els amarratges més antics per adequar-los als nous tipus d'embarcacions; l'ampliació de les instal·lacions de terra i construir una nova zona de gimnàs, spa i pistes de pàdel on podran accedir socis i no socis, però pagant entrada.

Pel que fa als nou accessos, el Club de Vela també ha projectat la millora de la connexió entre la zona del port i la vila de Blanes. Un altre aspecte que uneix el port i la platja de Blanes que es va crear en fer les obres del port és una passera que va des del passeig fins al contradic i que permetrà veure la platja de Blanes i així, es posarà fi a la imatge actual que és una passera de ciment plena de grafits.

I finalment, quant als nous amarratges, el president del Club va destacar que estarien ja tots coberts i recorda que quan es va anunciar que tenien la nova concessió han tingut moltes trucades i interessats en la zona. I de fet, segons Nualart, Blanes s'ha convertit en un lloc estratègic per a moltes embarcacions que van a la zona i volen anar cap al sud o les illes Balears.