Un tràiler que transportava tomàquets va patir una avaria que va acabar causant un petit incendi ahir a dos quarts de dues de la tarda a Riudellots de la Selva. El transport de gran tonatge circulava en direcció nord quan, a l’alçada de la sortida vuit de l’autopista, la tractora que remolcava el carregament va començar a fumejar i, definitivament, a cremar-se, segons va informar el Servei Català del Trànsit (SCT).

El sinistre no va provocar ferits però sí va estar a punt de causar un incendi. Les flames de la tractora avariada van predre a la vegetació dels marges de l’autopista, i les herbes seques van prendre ràpidament fins al punt que els Bombers de la Generalitat diversos efectiuts, tant terrestres com un d’aeri, per evitar que les flames s’escampessin.

El foc va ser resolt i sufocat en poca estona, però no així les incidències viàries que va causar el camió accidentat. L’autopista va romandre tallada en ambdós sentits a causa del risc d’incendi durant una bona estona, i encara a quarts de set de la tarda romania tallat al trànsit un dels tres carrils en sentit nord a l’alçada del quilòmetre 73

L’home ferit en el xoc de dissabte a la N-II a Vilamalla acaba morint a l’hospital

La carretera N-II s'ha cobrat una nova vida, tot i que això no es reflectirà en les estadístiques del Servei Català del Trànsit (SCT). L'accident de dissabte al matí a Vilamalla va causar, arran el xoc frontal de dos vehicles, una víctima mortal, Maria Dolors Oliva i Sánchez, veïna de Girona i de 73 anys. El seu marit i conductor del Ford Fiesta que ocupava la parella, Santiago Hernández Freixas, de 75 anys, va sobreviure però amb greus ferides. Finalment va morir després que diumenge al matí estava en estat molt crític, segons va indicar ahir el SCT.

La dada de que diumenge al matí era viu és important perquè les estadístiques només contemplen aquells que han mort en l'accident, i tan sols a causa de l'accident -és a dir, si es demostra que la persona va patir d'un atac de cor i que per això es va esdevenir el sinistre, no se'l considera una víctima del trànsit- o bé en les 24 hores que segueixen al sinistre. Així, el conductor implicat en el sinistre de Vilamalla serà comptabiltiat en una estadística a banda. D'aquesta manera, el còmput de morts a la N-II enguany continua en 14 persones que hi han perdut la vida. Però en realitat són ja, almenys, 15.