Els edificis del passeig d'Empuriabrava on hi ha una desena de negocis, entre ells la coneguda discoteca Passarel·la, podrien salvar-se de l'enderroc, segons les primeres informacions que s'han facilitat a l'Ajuntament sobre els canvis previstos per l'Estat a la llei de costes que esperen confirmar en una propera reunió. La concessió que tenia una empresa des de fa uns trenta anys va vèncer el febrer i no es recuperarà, però no caldria enderrocar-los. Els edificis passarien a ser de titularitat municipal i l'Ajuntament els podria treure a concurs.

L'alcalde de Castelló d'Empúries, Xavier Sanllehí, va explicar a preguntes d'ERC que està previst que es reuneixin passat l'estiu amb la direcció general de Costes perquè els informi amb detall dels canvis que comportaran l'avantprojecte sobre la llei de costes. A banda del tema dels canals i de les vivendes del front litoral, també afecta els edificis del passeig. Segons va informar Sanllehí, tenint en compte la planimetria, i a l'espera de confirmar-ho, "la línia marítimoterrestre l'acosten cap al mar, i ens canviaria el planejament de les edificacions". En el cas de les vivendes a primera línia de mar que els afectava passaran a ser Patrimoni de l'Estat perquè l'objectiu és retornar-les al propietari. La resta seria espai públic. Això suposa, en relació amb els altres edificis de negoci situats sobre el passeig, que "l'explotació del servei de platja canvia, perquè ja no hi haurà l'obligació d'enderrocar, i passaran a ser municipals". Sanllehí va insistir que "són informacions de bona font, però s'han de confirmar a la reunió".

L'empresa Mediterraneo Azul va obtenir la concessió sobre el passeig el 1986. Va aixecar diverses edificacions on s'han ubicat durant anys negocis que han pagat anualment el lloguer a la concessinària. Hi ha establiments de restauració, però també altres activitats com zones d'oci infantil. El febrer de l'any passat va finalitzar la concessió i no s'ha permès allargar-la.

La Generalitat que actualment és qui té competències sobre el front litoral va ordenar el tancament definitiu fa uns mesos de les activitats del passeig. A més, va donar llum verda al pla d'usos de la platja i el passeig que gestionarà i en tindrà la concessió l'Ajuntament. Per tal de disposar de serveis per aquest estiu es va obrir un concurs per a l'explotació d'activitats diverses relacionades amb l'esport i l'oci a la platja (gandules, surf vela...), i de vuit guinguetes. La incertesa sobre si finalment es tiraven a terra o no els edificis, que també tenen els serveis que havien d'oferir-se a les guinguetes, segons Sanllehí, va ser un dels factors que va contribuir que el concurs es declarés desert. L'enderroc s'havia ajornat fins passat l'estiu per no alterar la temporada turística i s'ha permès que continuïn els negocis per no quedar-se sense serveis. Si es confirma que no s'enderrocarà, l'Ajuntament s'estalviarà la creació de noves infraestructures i per l'estiu vinent posaria a concurs l'explotació dels edificis existents (un de gran amb diversos negocis i tres edificis més).

El passeig marítim havia de ser sotmès a una remodelació després de l'enderroc de les construccions existents amb un projecte que naturalitzava l'espai. Les condicions econòmiques fan inviable qualsevol proposta a curt termini i el govern actual de Castelló vol que continuï sent un passeig urbà.

Per a la resta d'afectacions de la llei de Costes, els canals i amarratges, tal com va publicar Diari de Girona, l'Ajuntament defensarà que els amarratges passin a ser de titularitat privada i els canals d'aigua s'equiparin als carrers.