L'entitat ecologista SOS Lloret denuncia que s'estan fent obres il·legals a la polèmica finca de Can Juncadella de Cala Canyelles que és propietat d'un familiar del president del Kazakhstan que a Lloret és conegut com el rus. En concret, SOS Lloret assegura que s'està construint un xalet de luxe a l'àrea de l'antiga casa de masovers que incompleix normatives.

Uns fets que SOS Lloret fa dos anys ja va denunciar a Fiscalia de Medi Ambient quan es va aprovar el projecte previst a Can Juncadella. Vist el temps que ha transcorregut, des de l'entitat demana a la Fiscalia de Medi Ambient "màxima celeritat" en la resolució de la denúncia presentada per les obres que afecten la casa dels masovers i que han de convertir-se en un habitatge de luxe dins de la finca de Can Juncadella.

Aquests dies la gent que s'apropa per la zona pot veure com s'estan realitzant treballs a la finca i és que des de la platja de Canyelles s'observen dues grues molt altes i també, ja des d'un altre angle i més elevat, la futura construcció del xalet de luxe.

Aquesta nova construcció a la polèmica de Can Juncadella, finca que sempre ha estat el punt de mira d'ecologistes i veïns perquè s'hi van fer obres que finalment s'han legalitzat, és un fet que també va denunciar el grup del Millor, a l'oposició de l'Ajuntament. El seu portaveu Marc Fuertes en el ple de dilluns va posar en dubte la legalitat de les construccions quan es troben en una zona de protecció ja que és una finca que ubicada dins del PEIN del massís de Cadiretes, forma part de la Xarxa Natura 2000 i està afectada per la llei de costes.

L'Ajuntament ho veu bé

Per part de l'Ajuntament de Lloret, tant el primer tinent alcalde Josep Valls com l'alcalde Romà Codina (CiU) van destacar que el que s'està construint és legal i Valls va insistir dient que "a Can Juncadella poden fer el que fan i qui acaba donant la llicència definitiva és la Comissió Territorial d'Urbanisme i és qui va donar-los el vistiplau". Tot i això, el tinent d'alcalde va destacar que si hi ha alguna irregularitat es denunciï.

Malgrat el plenari, en un comunicat, l'entitat ecologista recorda que la nova construcció a la finca vulnera normatives ambientals i urbanístiques ja que és una finca que ubicada dins del PEIN del massís de Cadiretes, forma part de la Xarxa Natura 2000 i està afectada per la llei de costes i per aquest motiu compta amb informes desfavorables del Departament de Medi Ambient.

Des de l'any 2008 veïns de Lloret i l'entitat ecologista han denunciat irregularitats a la finca com el tancament del camí de ronda i denuncien "la impunitat manifesta i reiterada amb què semblen actuar els propietaris de la finca de Can Juncadella i la nul·la contundència per part de l'Ajuntament de Lloret i d'altres administracions supramunicipals", destaquen.