El turisme familiar que s'allotja durant les vacances d'estiu en cases de lloguer situades a menys de 15 quilòmetres de la costa va en augment. D'aquesta manera, aquest tipus d'allotjament, en comparació amb la resta d'opcions que tenen els turistes (hotels, càmpings, apartaments o turisme rural), no patirà durant el proper mes d'agost la davallada que ja han patit la resta d'establiments de les comarques gironines durant el juliol. Així ho afirmava ahir Rentalia.com, portal web especialitzat del sector, que preveu que a la demarcació gironina hi hagi un increment del 3,3% en les pernoctacions a les cases de vacances. Aquest fet suposa que per al mes d'agost es preveu una ocupació del 88,5%, fet que col·loca l'allotjament en cases d'estiu de les comarques gironines en el cinquè lloc del rànquing estatal, per darrere de Guipuzkoa (96,5%), Menorca (94,8%), Huelva (90,1%) i Tarragona (89,6%).

A més, la província de Girona també és la segona que més puja en aquesta categoria d'allotjament, per darrere de la de Guipúscoa, que augmenta un 4,4%. Per darrere se situen Tarragona i Castelló, amb un 2,9 i un 2,8% més respectivament.

Segons la directora de Rentalia.com, Almudena Ucha, "les reserves d'última hora han fet possible que el sector del lloguer vacacional repeteixi un mes d'agost tan bo com el de l'any 2011". Ucha va recordar que "davant la incertesa econòmica, són molts els viatgers que no decideixen les seves vacances fins a l'últim moment". "Per això, en els propers dies es produiran diverses reserves d'última hora que permetran molts propietaris penjar el cartell de 'complet' a casa seva", va preveure la directora del portal.

Baixada dels preus

A més de l'increment de l'ocupació prevista per aquest mes d'agost, el portal Rentalia.com també va informar ahir que el preu d'aquestes cases de vacances a les comarques gironines ha baixat un 2,1% respecte al mateix període de l'any passat.

Així, el cost d'una estada en aquest tipus d'allotjament a la costa gironina té un cost mitjà de 28,2 euros per nit i persona, en un preu fixat per una setmana. D'aquesta manera, Girona es troba entre les 18 províncies que baixen, de forma general, el cost de les seves cases de vacances, i és l'única catalana que ho fa. Per contra, Barcelona incrementa un 5,7% (31,6 euros per persona i nit), i Tarragona augmenta un 1,6%, si bé el cost és inferior que a Girona (25,9 euros per nit i persona).