L'Alt Empordà acollirà durant aquest mes nombroses iniciatives per recollir fons per a les tasques per recuperar-se de l'incendi. La Iaeden estrena dissabte una campanya amb un festival; l'Ajuntament de Cantallops i Klassmark organitzen pel 15 d'agost una cursa solidària; el Festival La Mugada a Sant Llorenç de la Muga dilluns recollirà fons, com també es farà a Empuriabrava per part de l'Associació Rosa dels Vents. Ahir els nens de la Casa de Colònies Casal de l'Albera de la Jonquera va fer un homenatge als Bombers als quals han pintat diverses pancartes per donar-los les gràcies.

Entitats, associacions i ajuntaments estan disposats a col·laborar per recollir diners, el que omplirà la comarca d'activitats solidàries. Fins i tot a la Roca del Vallès han programat iniciatives, en aquest cas per al 10 d'agost amb un concert. A l'Alt Empordà la Iaeden estrenarà dissabte la campanya "Foc al cor, Salvem l'Empordà" per recollir fins a 13.824 euros (el mateix que les hectàrees cremades) per "potenciar, de forma ordenada i amb criteris científics i rigor, projectes que ajudin a la recuperació del territori".

L'Associació Inkieta i l'Associació Vendaval faran una jornada de concerts a la plaça del Teatre de Figueres a partir de les sis de la tarda, dissabte. La cantant de Vilafant Laia Vehí, Banan Beach i Hot Penguins, actuaran. Els diners es repartiran en diferents premis a projectes per promoure la recuperació de la zona afectada.

Cursa solidària

A Cantallops s'ha organitzat la cursa solidària de 20 quilòmetres amb un desnivell pronunciat, i una de 10 més planera. Els dos circuits recorren els boscos i dibuixen el contrast entre zones arrasades i les que han sobreviscut. Altres iniciatives també aprofiten activitats per recollir fons, com el festival La Mugada, l'associació d'Empuriabrava que repartirà guardioles o els astrònoms de Catalunya que el 6 d'agost faran una nit d'estels solidaris a Albanyà.

Els diners es faran arribar en aquests casos al Consell Comarcal, que coordina les ajudes i les diferents iniciatives com la futura recuperació de la zona forestal. Al punt on va començar l'incendi, ahir els nens del casal d'estiu i aprofitant la visita del director ?general de Joventut, Toni Reig, van mostrar les pancartes d'agraïment.