El comerç i l'empresariat rosinc s'han unit per denunciar públicament les agressions que els comporta la venda ambulant il·legal que diàriament concentra els "top manta", sobretot al passeig marítim i algunes mesures que es prenen. Per divendres hi ha programada una manifestació amb un recorregut fins a la bocana. Les darreres mesures com el mercat que van aconseguir que es tanqués ha generat molt malestar. El PSC i Gent del Poble-AM, l'oposició, han demanat responsabilitats al govern per la mala gestió, per haver concedit el mercat a una entitat vinculada a un regidor i per les conseqüències que podria comportar el tancament com indemnitzacions als firaires.

La venda ambulant il·legal concentra desenes de venedors ambulants diàriament al front marítim de Roses i des de fa anys, com es fa a altres poblacions de la costa o a la Jonquera, s'intenta aturar sense èxit. Aquest any, a la permanent polèmica per aquesta activitat que perjudica el comerç s'hi ha sumat el malestar per les mesures adoptades pel govern organitzant un mercat de productes a primera línia de mar per dissuadir els venedors. A pocs dies d'haver-se organitzat es va haver de suspendre per la pressió del comerç i perquè els venedors continuaven al passeig.

L'Associació de comerciants Acor i l'entitat Estacio Nàutica Roses-Cap de Creus ha organitzat una manifestació amb el lema "Prou agressions al Comerç, estima'l" que començarà a les sis de la tarda divendres des del monument al Turista. Els organitzadors han informat que es vol demanar que "no hi hagi més amenaces al comerç de Roses" que s'ha vist afectat també per les parades del mercat i que es busqui una solució. Els interessats podrien plantejar propostes al govern per ajudar a aturar l'activitat. Aquest és de fet un acord al qual es va arribar divendres amb els comerciants i empresaris tant de la població com de Santa Margarida.

La decisió del mercat ha estat molt criticada per l'oposició, no només per la mesura sinó també per la gestió. El regidor de Gent del Poble-AM, Francesc Giner, va considerar que ratllava la il·legalitat que es concedís el mercat a Afiter, entitat presidida pel fill del regidor de Promoció Econòmica, Ambrosio Martínez, i que es fes sense cap concurs. Des del GdP van apuntar que ells no demanaran la dimissió de ningú, però va apel·lar a "la seva dignitat política per saber què han de fer". "Senyor Ambrosio, què feia vostè a una de les parades venent productes de la seva empresa?", va demanar. Tant pel PSC, com per GdP-AM, el resultat ha estat nefast, es va organitzar d'esquenes als comerciants i se'ls ha perjudicat.