La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en Prealerta el pla especial d´emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT aquest matí, per risc d´incendi fins a les 00.00 hores, a 17 comarques catalanes, sobretot a l´interior del país. El risc d´incendi forestal disminueix respecte ahir, on hi havia afectació a totes les demarcacions i a un nombre superior de comarques.

La Prealerta, que es mantindrà durant tot el dia d´avui, afecta a:

Demarcació Catalunya Central: Anoia, Bages, Osona i Solsonès

Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès i Pla de l´Estany

Demarcació de Lleida: Garrigues, Noguera, Segarra i Segrià

Demarcació de Tarragona: Conca de Barberà i Priorat

Demarcació de Terres de l´Ebre: Baix Ebre, Ribera d´Ebre i Terra Alta

Cal prestar especial atenció al risc a les comarques de la Catalunya Central, com en el dia d´ahir, així com el risc present a Terres de l´Ebre i a les comarques gironines, en aquest cas per la presència de tramuntana que es pot produir també a última hora del dia.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha informat de la situació de Prealerta als municipis de les comarques afectades.

Recordem els consells de prevenció davant el risc d´incendis forestals, fent especial èmfasi en no llençar burilles o llumins des del cotxe encara que semblin apagats i evitar realitzar qualsevol activitat que generi un risc d´incendi. Si diviseu alguna columna de fum, truqueu al telèfon d´emergències 112.