Les possibilitats de trobar-lo amb vida són remotes, però tot i això avui al matí es continuarà la recerca d'un submarinista que ahir al migdia va desaparèixer a la zona de les Tres Coves, a la costa entre l'Escala i l'Estartit. L'home feia immersió amb tres persones més, entre les quals hi havia el seu fill, en una zona pròdiga en entrants rocallosos i túnels submarins. S'especula que podria ser dins d'un d'aquests túnels i que esdevindria així com a mínim la segona mort en pocs dies entre els practicants de submarinisme a la Costa Brava. Els darrers incidents, tres en un sol matí, van ocórrer el passat 11 de juliol a l'Estartit. Un home va morir, una dona va quedar gravíssimament ferida i dues persones més van patir danys lleus.

Ahir, el grup, que anava en companyia d'una empresa d'immersió de l'Escala, feia espeleosubmarinisme -bussejar per roques i túnels, cosa que es necessita tècnica i experiència- a la zona de les Tres Coves de l'Escala. L'incident va ocórrer entre les Tres Coves i els illots de Sant Ferriol, segons va indicar Salvament Marítim. Després d'alguna mena de complicació tècnica, tres dels integrats de l'expedició van sortir a la superfície sense problemes. Un quart, un home espanyol del qual ahir no en van transcendir més dades, no va aflorar. Les ampolles d'oxigen permeten estar-se sota l'aigua temps diversos, depenent de la profunditat de la immersió i de l'esforç realitzat. En tot cas, es considerava que, després que saltés l'alarma a les dotze i sis minuts del migdia, el límit màxim, lamentablement superat, s'establia entorn les dues de la tarda.

Tant els submarinistes de la Guàrdia Civil, els GEAS, que tenen base a l'Estartit, com els bussos de la unitat subaquàtica dels Bombers de la Generalitat van desplegar-se per la zona per intentar trobar l'home desaparegut. Es creia que una de les vies on podia haver quedat encallat era la cova de les Vetes. Els conductes submarins són perillosos perquè hom s'hi pot quedar entrebancat, però també perquè el fang que s'acumula a dins impedeix totalment la visió quan l'aigua es remou i esdevé tèrbola.

Percisament la quantitat de gent submergida per la zona va acabar per enterbolir tant l'aigua que, cap a mitja tarda d'ahir, les tasques de rescat es donaven per suspeses, ja que no s'hi veia res. Segons va informar Salvament Marítim, avui els Bombers i els GEAS començaran la jornada amb una reunió per estudiar els llocs més probables on trobar el que ja, previsiblement, serà un cadàver.

No és el primer estiu que una recerca submarina dura dies. Els accidents a la cova del Francès, a les illes Medes, van provocar operacions de rescat molt complexes que només poden efectuar els GEAS, especialistes en espeleosubmarinisme. Es volia tancar la boca de la perillosa cova, però encara no s'ha fet.