Lloret de Mar. Falten vint minuts per les nou de la nit del 13 de juliol de 2010. Els Mossos d'Esquadra detenen Fayssal Boulaalam després que un turista li compri marihuana. Els policies autonòmics imputen al primer un delicte contra la salut pública i acusen també Edresa Tunkara perquè, segons sembla, és el seu proveïdor.

Jutjat Penal número 3 de Girona, 23 de juliol. Tunkara i Boulaalam resulten absolts. El primer perquè els Mossos van barrejar la droga que li van trobar a sobre i la que van comissar al turista que suposadament li havia comprat. Les bosses, en conjunt, sobrepassaven la dosi mínima psicoactiva però es desconeix si la del comprador també la superava.

El segon perquè no es pot acreditar que subministrés la marihuana per vendre a la riera de Lloret.

La sentència absolutòria recull algunes raons que va exposar la defensa exercida per l'advocat Jordi Colomer Costanseu -Pont de Pedra advocats- per justificar la innocència d'Edresa Tunkara. I és que es desconeix si va ser aquest qui va entregar la droga a Faysaal Boulalam perquè la donés al seu comprador o aquest darrer ja la portava a sobre.

La transacció entre Boulaalam i el turista és indiscutida però en haver-se barrejat les bosses de marihuana que se'ls va trobar resulta impossible saber si, per separat, superaven la dosi mínima.