Un lladre va aconseguir endur-se ahir una bossa amb diners de l'entitat Bankinter quan pel que sembla un descuit, els treballadors d'un furgó que la transportava i els responsables del banc la van deixar a la vista. Un home de mitjana edat va aprofitar, va agafar-la i va fugir a peu sense impediments. Els Mossos d'Esquadra van iniciar un dispositiu per localitzar-lo. L'entitat bancària se situa al capdamunt de la Rambla, al carrer Pujada del Castell. A pocs metres, al carrer Lasauca, el 28 de juliol dos homes armats van intentar atracar un establiment de venda i compra d'or. El propietari s'hi van enfrontar. Els atracadors van fugir i des de llavors també se'ls busca.

Ambdós actes delictius es van produir a plena llum del dia i en un dels punts més cèntrics de Figueres, dos carrers amb un elevat volum de trànsit i de vianants, a la part alta de la Rambla de Figueres. El darrer va ser ahir quan passaven vint minuts de les onze del mati els Mossos van rebre l'avís de ?l'estrany robatori.

Una estona vigilant

Segons les fonts consultades, des de feia estona una persona hauria estat vigilant l'entitat on va arribar un dels habituals furgons que traslladen els diners. Segons els Mossos d'Esquadra, el lladre hauria aprofitat el que sembla un moment de descuit per part tant del treballador del furgó com dels responsables de l'entitat, per agafar la bossa que contenia diners i fugir del lloc. Ningú l'hauria aturat i va poder marxar. Immediatament després de rebre l'avís la Policia Local i els Mossos d'Esquadra van iniciar una recerca per la ciutat per intentar localitzar-lo. El lladre no seria un client del banc perquè hauria pogut ser identificat amb rapidesa, però sí l'haurien gravat les càmeres de seguretat que són habituals als establiments bancaris.

L'entitat va tancar les portes després dels incidents i a l'espera de les investigacions. El lladre hauria estat durant molta estona per la zona propera al banc, probablement coneixedor que arribaria el furgó i va poder actuar sense fer ús de la violència. Es tractaria d'un home de mitjana edat, entre 35 i 45 anys, de cabell negre i es creu que és d'origen sud-americà. En tancar aquesta edició els Mossos encara no havien informat de cap detenció.

El segon fet delictiu es va produir a prop, a les sis de la tarda del dia 28 de juliol. En aquesta ocasió, segons les informacions facilitades, dues persones, dos homes, van accedir a l'establiment amb una arma de foc. Van amenaçar el propietari i li van demanar diners. L'home s'hi va enfrontar i els dos atracadors van acabar fugint. Un dels homes ho va fer a peu, mentre l'altre va fugir en una moto. La Guàrdia Urbana de Figueres va trobar més tard la moto, abandonada. Els Mossos també van iniciar una recerca per localitzar els responsables de l'intent de robatori.