El portaveu del PP Català, Enric Millo, va ser intervingut dijous a la tarda per donar un dels seus ronyons a la seva dona, Montserrat Viñas, que pateix una malaltia renal crònica i la vida de la qual depèn del trasplantament d'aquest òrgan, cedit pel seu marit gràcies al fet que són compatibles.

Així ho van confirmar fonts del PPC, que van informar que la salut del matrimoni evoluciona favorablement després de dues llargues operacions gairebé en paral·lel que ha mantingut i manté en suspens el partit i familiars i amics de Millo i Viñas.

El portaveu del PP Català al Parlament i la seva dona van ser ingressats a l'hospital barceloní del Vall d'Hebron dimarts passat, 31 de juliol, per realitzar totes les proves necessàries de l'anomenat preoperatori. Després de les proves, Millo va ser intervingut dijous a la tarda en primera instància en una operació que es va allargar quatre hores i mitja, segons les fonts del PPC consultades.

Gairebé en paral·lel i una vegada extret el ronyó esquerre de Millo amb la tècnica no invasiva d'una laparoscòpia, la dona del portaveu popular també va ser intervinguda per implantar-li l'òrgan.

Normalitat

Les dues intervencions es van desenvolupar amb normalitat, segons les fonts consultades, i de moment el matrimoni evoluciona bé i sense contratemps. Millo està encara ingressat a reanimació i passarà aviat a planta, haurà d'estar almenys una setmana a l'hospital per prosseguir després la recuperació a casa. La seva dona, a qui fallaven els dos ronyons -només li funcionaven al 15 %-, haurà d'estar ingressada a l'hospital al voltant d'un mes i mig.

El matrimoni va ser operat a l'hospital barceloní de Vall d'Hebron pels doctors Enric Trilla i Joan Morote, cirurgians especialistes en trasplantament d'òrgans.

Millo és portaveu del partit a la Cambra catalana des d'aquesta legislatura, quan la formació va aconseguir els seus millors resultats en unes catalanes a l'alçar-se amb 18 diputats, i s'ha convertit en una de les persones més pròximes a la líder del partit, Alícia Sánchez-Camacho.

Després d'aquest èxit, un any més tard va liderar la candidatura dels populars al Congrés per la província de Girona, on va aconseguir un escó i, per tant, va recuperar la presència del partit en una província on tradicionalment el PP no aconseguia representació.

Millo, que finalment va mantenir l'escó del Parlament i va renunciar al del Congrés, va explicar que li va ajudar a decidir aquesta renúncia el fet de poder ajudar la seva dona amb la donació del seu ronyó. Millo va assegurar que havia decidit explicar aquesta situació personal perquè era coneixedor que "hi ha altres famílies a Catalunya que passen el mateix i els pot servir d'exemple".

El passat desembre, el portaveu del PP al Parlament de Catalunya, Enric Millo, va admetre que més enllà de les raons polítiques per renunciar a l'escó, hi havia una raó personal per no anar a Madrid. El polític popular va informar que ell mateix faria de donant de ronyó de la seva dona, en ser compatible, i que davant aquesta situació ha de quedar-se a Catalunya i "estar al costat de la família".

Encara que va voler treure-hi importància i remarcar que primer hi havia les qüestions polítiques, el portaveu parlamentari del PP no va amagar que va ser el trasplantament una qüestió de molt pes a l'hora de decidir si anava a Madrid. Millo i la seva dona tenen tres fills i el polític català va considerar que era important estar amb la família en aquests moments.