Susana Sànchez és una firaire habitual a Caldes de Malavella i com va fer l'any passat enguany volia posar una parada de mojitors i caipirinhes a la zona de l'embalat la festa Major que va començar ahir. Enguany però denuncia que l'Ajuntament de Caldes li ha denegat la llicència per la suposada competència deslleial que podria provocar a la barra de l'embalat que col·loca l'Ajuntament.

I afegeix que ella ha presentat tots els documents necessaris com cada any per poder parar a Caldes i en canvi, també se li diu que no ho va fer a temps. L'Ajuntament en canvi, en Junta de Govern Local de l'1 d'agost ha resolt que no pot parar perquè no s'admeten les "parades dedicades a la venda de begudes alcohòliques o derivats (còctels, mojitos, etc".

Tot i això la firaire recorda que sempre se li havia permès vendre i que no ho entén. De fet, en l'últim ple tant la regidora del PP Elisabeth Mesa, que es troba a l'oposició de l'ajuntament com la mateixa afectada en el ple d'aquest dilluns van denunciar aquests fets i la regidora de Festes Gemma Alsina, abans que es fes la junta de govern de dimarts en el plenari va explicar que a banda de no deixar-se vendre begudes alcohòliques a partir d'aquest enguany en el recinte de l'embalat; un dels motius pels quals no es deixava vendre era perquè "ens guanyem la vida a la barra" i per tant, l'Ajuntament faria menys diners.

De fet, segons va destacar la firaire ella havia guanyat uns 3.000 euros l'any passat i fins i tot com a mostra de col·laboració amb l'Ajuntament havia dit que donaria part dels seus guanys al consistori així com també ensenyar als joves de la barra a fer mojitos i caipirinhes. Amb tot, l'alcalde en el ple va dir que havien d'acabar-se de mirar els papers per veure si també faltava documentació que no s'havia presentat a temps, entre d'altres. Tot i això, a la junta de govern es destaca que les parades amb begudes alcohòliques "no és tradicional, ni propi ni per la seva pròpia naturalesa entenem comptabiles amb l'espai lúdic de les parades i atraccions de la Festa Major". Així mateix destaca que l'oferta econòmica que feia Susana Sànchez per obtenir l'autorització "només es pot dir que està fora de lloc i no s'ajusta a dret".

La firaire però assegura que malgrat l'acord de la junta de govern que justifica la denegació, denunciarà l'Ajuntament de Caldes de Malavella perquè considera que en el seu cas "hi hagut tràfic d'influències, abús de poder i competència deslleial".