L'equip de govern de Santa Cristina d'Aro (CiU i PP) i la comunitat islàmica de la localitat han decidit que l'escola de català i àrab que s'havia d'instal·lar als baixos de l'edifici de l'Incasol del carrer Josep Trueta es traslladi en un altre lloc per evitar crispar més la situació ja que veïns de la zona s'hi oposen frontalment. El regidor del PP, Sebastián Mateo, va explicar que els representants de la comunitat musulmana van donar el sí definitiu al trasllat de l'activitat en el migdia d'ahir. La nova ubicació serà en un dels edificis municipals que hi ha al costat de l'Ajuntament. El regidor d'Urbanisme, Jordi Oriol, va dir que se'ls cedirà un local de la planta baixa.

Abans que el puguin utilitzar, l'Ajuntament haurà d'acondicionar-lo i posar-hi els tancaments. Oriol va precisar que el pressupost d'enguany ja preveu una partida per invertir en aquest espai, i que a més de l'activitat escolar també servirà com a lloc de culte. L'adequació pot allargar-se mig any, temps que la comunitat està decidida a esperar. Mentre, seguiran utilitzant l'espai de l'aula de formació. Oriol va afegir que el govern ha ofert un parell d'aules de l'escola perquè puguin iniciar aquestes classes de català i d'àrab.

Així, es resol la problemàtica que va crispar els veïns del carrer Josep Trueta. Mateo va manifestar que "el govern ha aconseguit la pau social" i va afegir que intentaran organitzar una trobada entre els membres de l'associació islàmica i els veïns opositors a l'escola per intentar llimar diferències.

La problemàtica es va originar a finals de maig quan veïns del carrer Josep Trueta es van assabentar que s'hi obriria una escola d'àrab i català, à carrec de l'associació local de la comunitat musulmana. Els veïns van mostrar en el ple el seu malestar amb el govern local perquè s'havien assabentat a través de terceres persones d'aquest projecte. A més, temien que s'acabés convertint en una mesquita.