L

es acusacions que va fer l'exalcaldessa de Vidreres Ruth Rosique (PSC) en el ple del mes de maig dient que l'actual equip de govern (CiU i VST-ERC) havia contractat l'empresa "més cara" pel nou servei d'informàtica i a més, que tenia vinculacions polítiques amb el grup de l'equip de govern VST-ERC van tornar a protagonitzar el plenari d'aquesta setmana. Però tot va donar un gir quan enmig de la picabaralla verbal entre l'exalcadessa i l'actual regidor de Noves Tecnologies Joan Bosco Antón (VST-ERC) va anunciar que a Vidreres havien estat pagant durant 14 anys a una empresa pel servei d'informàtica però sense cap tipus de contracte.

La tensió entre l'exalcaldessa i el regidor de Noves Tecnologies va anar a més i és que l'anunci de l'edil sobre el no contracte a una empresa durant 14 anys per un servei va posar tensos a ambdós edils. L'exalcaldessa, però, va assegurar que ells no ho havien detectat i va afirmar que "fa 14 anys no estava a l'Ajuntament". En canvi, l'edil de Noves tecnologies li va respondre que durant quatre anys sí, i Rosique va concloure que durant el seu govern "no vam poder arribar a tot" i que demanava disculpes.

Amb tot, posant en dubte l'existència del contracte, l'edil li va reclamar que trobés l'expedient, perquè al seu parer és inexistent, i va afirmar que en els últims quatre anys s'han abonat 54.134 euros a l'antiga empresa.

I també li va demanar que "li agrairia que s'hagués mirat els expedients quan era alcaldessa i no se'ls miri tant ara o miri-se'ls ara com vulgui però seria bo que en el seu moment se'ls hagués mirat perquè han estat sense contracte".

Tota aquesta picabaralla va arrencar abans, quan el regidor de VST-ERC va reclamar a Rosique que rectifiqués per les seves declaracions de l'anterior ple sobre l'adjucació de la nova empresa gestora de la informàtica municipal i li va explicar que l'escollida va ser la quarta i que no era la més cara. També li va reclamar que demanés disculples perque al seu parer en l'anterior plenari "va mentir amb la intenció de perjudicar la meva imatge".

L'exalcaldessa, per la seva banda, va acceptar finalment les explicacions de l'edil i li va demanar disculpes públicament però va afirmar que ella no havia utilitzat el verb "mentir" en l'anterior ple. Tot i això va mantenir que la vinculació política entre l'empresa actual hi és i que això no ho retiraria. I és que l'actual gestora pertany al número cinc a les eleccions municipal del grup municipal VST-ERC.

Davant les crítiques l'alcalde Jordi Camps (CiU) al final de la discussió dels dos regidors va destacar que l'edil de Noves tecnologies en el darrer ple i l'equip de govern els va semblar que les declaracions de l'exalcaldessa sobre l'actual empresa "venien a semblar que es feia un tracte a favor" i va recodar que qualsevol que es presenta a una llista, pot treballar per l'Ajuntament. Al final del ple el número 5 de VST-ERC, Xavier Àlvarez, va tornar a instar l'exalcaldessa que demanés disculpes a tots els ciutadans i així ho va fer, amb la insistència de l'informàtic.