El jutjat contenciós administratiu 1 de Girona ha condemnat l'Ajuntament de Palafrugell a abonar a l'excap de la Policia Local, el sotsinspector Manel Martínez, la part de complement específic que cobrava per ocupar aquest càrrec, i que li va ser retirat el passat 1 de gener quan es va incorporar el nou, l'inspector Francesc Longo. L'excap abandona el cos de Palafrugell el setembre, quan s'incorpora a Blanes. El jutjat ha estimat el recurs que va presentar Martínez contra la retirada d'aquests diners (435,67 euros mensuals), i en què va comptar amb el lletrat Juan José Llamas de SPPME-CAT, i condemna l'Ajuntament a pagar les costes. La sentència és ferma i l'Ajuntament l'acatarà, segons ha manifestat l'alcalde, Juli Fernández, no obstant això, també ha precisat que si Martínez cobrava una determinada quantitat econòmica per exercir com a cap de la Policia Local, és comprensible que la deixés de percebre quan ja no desenvolupava aquesta funció.

Com ha precisat el batlle, la sentència es basa en un aspecte formal per anul·lar l'acord del ple de gener que retirava els 435,67 euros a l'excap: no existeix una valoració dels llocs de treball necessària per modificar el complement específic, dins el qual s'inclou el concepte de responsabilitat.

Fernández ha precisat que aquesta valoració dels llocs de treball ha d'abarcar tot l'Ajuntament i no es pot fer únicament per la plaça que ocupa Martínez, cosa que no s'és a temps de realitzar. I ha afegit que la retirada d'aquest concepte estava informada favorablement per l'àrea de Secretaria, Intevenció i l'assessoria jurídica del consistori, a més que existia l'acord amb la comissió paritària (representants dels treballadors) d'interpretació de l'Acord de Condicions de Treball del Personal Funcionari.

Martínez va deixar d'exercir com a cap de la Policia Locap l'1 de setembre de l'any passat per renúncia pròpia. La modificació del complement específic per treure-li la paga de cap no es va fer fins el ple del passat mes de gener. En aquella sessió plenària, la regidora de l'Entesa Anna Recio va lamentar que en no fer-se la valoració de llocs de treball desconeixia els criteris que s'havien fet servir per calcular els diners que s'havien de retirar a Martínez i va reclamar al govern que treballés per desglossar els complements dels treballadors del consistori "per garantir una major claredat en les seves retribucions". Fernández va respondre que un informe ja establia aquests criteris i que és cert que s'han d'especificar els complements dels empleats, una tasca pendent des de fa anys.