Anar a les platges de Lloret de Mar i sentir només el so de les onades a la nit s'ha acabat, almenys durant gairebé quatre hores. I és que l'ajuntament amb l'aprovació definitiva del reglament per a la gestió dels serveis i activitats acceptats a les platges obren la possibilitat als bars que hi ha a la sorra de la platja de poder tenir música des des de les vuit del vespre fins a mitjanit.

Fins ara a Lloret estava prohibit tenir qualsevol tipus de fil musical durant tot el dia i ara en canvi, segons el regidor de platges, Ignasi Riera (CiU), els xiringuitos tindran la possiblitat d'oferir música als banyistes i turistes que prenguin la fresca a la nit. Aquest canvi arriba, segons va dir l'edil a l'emissora local Nova Ràdio Lloret, després d'escoltar el sector i també per començar a preparar els futurs serveis que es donaran a les platges del municipi que recollirà el pla d'usos que s'aprovarà l'any vinent, quan s'acaba l'actual concessió dels xiringuitos.

Mitja hora més per obrir

A més de permetre que hi hagi música ambiental en els bars de les platges, en el reglament aprovat que "s'ha adaptat a les particularitats d'usuaris i concessionaris", diu el regidor de platges, també es recull una ampliació de l'horari, com aspectes introduïts de nou. En concret, els bars de la platja podran obrir mitja hora més després de la mitjanit.

L'aprovació definitiva del reglament per a la gestió dels serveis i activitats permesos a les platges es va aprovar en l'últim ple de la corporació municipal amb el vot a favor de tots els grups municipals que formen l'ajuntament excepte el MILLOR, que es va abstenir. En concret, el seu portaveu, Marc Fuertes, argumenta, tal com també ho va manifestar a l'emissora local, que el pla que va portar l'equip de govern de Lloret de Mar (CiU i ERC) al ple és "escàs" i per diferents motius concrets.

Pel que fa a la possiblitat que ara es dóna als bars de platja per tenir música, el portaveu destaca que no entén per què no poden posar durant el dia música, per exemple, engegar la ràdio però destaca que tampoc estan en desacord que se'ls permeti fins a mitjanit.

I a més critica que Lloret no ha aconseguit la "Q" de Qualitat a les seves platges i a més, destaca que al seu parer "la platja de Canyelles està molt abandonada" i consideren que hi ha manca d'accessos per a persones amb discapacitats en diverses platges. Per tot això, el portaveu del Millor, Marc Fuertes, reclama que l'ajuntament "estableixi prioritats" per a les platges.

Per la seva banda, el regidor de platges Ignasi Riera va destacar que a parer seu hi ha un bon manteniment a les platges i que temes d'accessibilitat s'han solucionat d'acord amb Mifas. I va afirmar que el ple havia d'aprovar aquest reglament per a la gestió dels serveis i activitats autoritzats a les platgesdel municipi perquè les concessions s'acaben.

Concurs a la vista

Per tot això, a partir del mes de setembre, el regidor va dir que es reunirà tots els grups municipals juntament amb els usuaris i els actuals concessionaris per tal d'elaborar el plec el plec de condicions per al concurs, on s'aclariran quines són les activitats que es permetran fer a les platges, segons l'edil. Que va afegir que "caldrà asseure's i reflexionar com volem que siguin les platges i quins serveis ofereixen". Malgrat les explicacions i un cop escoltades les crítiques del regidor del MILLOR, l'edil de platges de Lloret Ignasi Riera també el va criticar i va acusar-lo "d'anar en contra de Lloret en tot i també contra CiU".

Però tot i això, el regidor de platges va reconèixer que ?enguany el desenvolupament del pla d'usos de les platges de Lloret de Mar ha anat tard, però va afegir que amb la situació de crisi econòmica actual el que s'ha de fer és "saber gestionar amb menys diners i recursos" i que amb els resultats obtinguts, "vol agrair la feina als tècnics i operaris amb menys hores de temps".