L'Ajuntament de Llagostara ha aplicat al seu enllumenat mesures d'estalvi que han consistit en la instal·lació de reductors de flux, en la reducció de la potència de la làmpada, en el control de l'encesa i l'apagada de l'enllumenat i en la instal·lació de làmpades més eficients. Aquestes mesures han permès al poble estalviar l'energia elèctrica de 93.764 kWh l'any, l'equivalent a un estalvi econòmic proper a 12.900 € anuals. Aquest estalvi equival a reduir les emissions de CO2 a l'atmosfera amb un valor de 46,9 tones i a estalviar 8,06 tones de petroli.

El cost anual del consum energètic de l'enllumenat públic de Llagostera representa un total de 121.700 € anuals, aproximadament 15 € per habitant l'any. Llagostera disposa de prop de 2.085 punts amb una potència total instal·lada de 218,08 kW. Per tant, la potència mitjana per habitant representa 104,6 W.

El control d'encesa i apagada, una de les mesures preses, cobreix pràcticament el 90% dels quadres elèctrics d'enllumenat. El control es duu a terme mitjançant el rellotge astronòmic, el qual permet la encesa i apagada en funció de l'hora solar, que varia diàriament. Això permet tenir l'enllumenat encès únicament durant el temps necessari, reduint així la despesa elèctrica innecessària.

L'Ajuntament llagosterenc segueix buscant l'estalvi en l'enllumenat públic, per aquesta raó disposa d'un auditoria exterior redactada per l'empresa Enllumenats Costa Brava S.L. i supervisada per l'enginyer municipal dels Serveis Tècnics Municipals. Aquest auditoria proposa diferents actuacions amb la intenció d'arribar a estalviar 160.396,19 kWh anuals, que equivalen a l'estalvi de 22.184 €.