La tensió va arribar ahir al ple de Maçanet de la Selva quan s'havia de debatre el punt sobre el futur vial que unirà el poble amb el nou cementiri. El motiu, segons el grup municipal del PSC a l'oposició, és el "tracte de favor" que cometria l'equip de govern de Maçanet (CiU, AM, PP) amb la creació d'aquesta carretera al regidor de Cultura, Josep Maria Ciurana (AM). El grup de 9M també es va mostrar en contra de fer aquest vial en època de crisi econòmica per l'alt cost del projecte.

I és que segons el projecte urbanístic per desenvolupar el vial que anirà fins al cementiri, el conveni preveu que el pare de l'edil de Cultura, Salvador Ciurana, cedeixi 8.700 metres quadrats de ?terreny a la zona per on transcorrerà aquesta nova carretera que unirà el polígon amb Maçanet. Però, a més, l'Ajuntament li pagarà una quantitat econòmica al voltant del 63.000 euros per aquesta afectació, i segons els socialistes, el camí públic que passa per les finques de la família Ciurana ?desapareixerà.

Així ho van criticar els dos grups municipals que formen l'oposició a l'ajuntament de Maçanet en el ple que aprovava una nova modificació del Pla General en el sector del nou vial cap al cementiri a instàncies del Departament de Territori i Sostenibilitat.

I és que si anteriorment per ple a finals de l'any passat ja s'havia aprovat ja inicialment una modificació, ara és aquest estament de la Generalitat qui insta l'ajuntament a dibuixar un nou traçat pel vial per tal que no transcorri per una zona que, a parer seu, s'ha de protegir per la importància dels elements ambientals.

Tota l'oposició va recordar a l'equip de govern que el tema d'aquest vial que porta al cementiri es trobava encallat de feia molts anys. En concret, el portaveu del PSC de Maçanet, José Martínez, va criticar el benefici que en traurà la família Ciurana, ja que a banda d'eliminar-se un camí també hi guanyarà una tanca i la canalització de l'aigua. Aquest fet segons l'edil socialista suposarà beneficis per a la família del regidor, ja que al seu parer "no els agradava tenir el vial al costat de casa". I per part de 9M el regidor Xavier Roca va criticar el moment que s'ha elegit per a desenvolupar el projecte i va destacar que si preguntessin al poble si prefereixen acabar la biblioteca o el camí, seguramente triarien la biblioteca.

Des de l'equip de govern, en canvi, el portaveu d'AM, Antoni Trincheria, va sortir endefensa del projecte i va acusar el PSC "d'atacar un regidor amb arguments molt fluixos i només polítics", i va destacar la necessitat d'aquest vial. I va afegir que a la família Ciurana "els continuarà passant el camí per la finca". I per part seva, l'alcalde, Antoni Guinó (CiU) va defensar aquest projecte que duia més de 10 anys encallat i va destacar que "s'ha d'aprofitar ara l'oportunitat, els costos seran els què són", i va afegir que amb el projecte en un futur també es podrà acostar l'aigua del municipi al polígon.

Malgrat les argumentacions de l'equip de govern, el dos grups de l'oposició van votar en contra de la modificación del Pla General. El regidor de Cultura va abandonar la sala. El nou vial d'accés al cementiri comptarà amb una subvenció de 160.000 euros i en total tindrà un cost de prop de 440.000.