Els cossos d'emergències han reprès a dos quarts de set del matí d'aquest dimarts la recerca del submarinista desaparegut a prop de les Illes Medes, a Torroella de Montgrí (Baix Empordà), aquest dilluns al vespre. El bussejador s'hauria trobat malament quan feia una maniobra d'ascens cap a la superfície. Immediatament va començar la recerca, que es va interrompre cap a les deu de la nit i que s'ha reprès a trenc d'alba. Bombers de la Generalitat, efectius de la Guàrdia Civil, Salvament Marítim, Mossos d'Esquadra i Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), a més de voluntaris del Club Nàutic de l'Estartit, participen en la recerca.

Des del Departament d'Agricultura de la Generalitat s'ha informat que el desaparegut formava part del cos tècnic del Parc del Montgrí, Illes Meds i el Baix Ter des del 2009. Es tracta d'A. L., un biòleg marí que en el moment de l'incident practicava apnea a les Illes Medes, acompanyat d'una altra persona que es trobava en una barca.

El Parc no donara llicències d'immersió durant aquest dimarts, per bé que els centres d'immersió funcionaran amb normalitat

El Departament ha fet públic un comunicat en el qual lamenta "profundament aquest tràgic succés" i trasllada "el seu suport i disposició a la família, als amics i als companys" del desaparegut.

També agraeix la col.laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, encapçalada pel seu alcalde, i el suport que han ofert en tot moment per ajudar en les tasques de rescat.

La setmana passada un submarinista va perdre la vida mentre bussejava en una cova de la cala Ferriol, entre l'Estartit i l'Escala. En aquest cas, la policia va destacar que la víctima mortal i els seus acompanyants havien fet una imprudència, en submergir-se en una zona per la qual calien coneixement tècnics de submarinisme avançat que no tenien.