Pascale, Laura i Yohan Couton, que van patir ferides causades en saltar per un penya-segat el passat 22 de juliol durant l'incendi de Portbou, es troben a França recuperant-se de les seves lesions. El pare, Pascal Couton, i la filla Océane van ser enterrats el cap de setmana passat. L'enginyer de 42 anys i la seva filla de 14 van morir en el mateix sinistre.

La família va voler esperar fins que la mare, que va patir les ferides més greus, pogués ser traslladada a França per celebrar les exèquies. Una multitud d'anònims i familiars de dues víctimes de l'incendi es van reunir al voltant de l'església en un silenci ple d'emoció.

Pascale Couton, la mare, va ser traslladada en ambulància a l'església. La filla gran del matrimoni, Laura, de 18 anys, també va resultar ferida més lleument i va ser present. El tercer fill de la família, Yohan, 9, es troba ja sa i estalvi. Molts amics de la jove Océane van voler oferir el seu últim respecte en el funeral, deixant una flor blanca. Nombrosos habitants de Saint-Avertin van expressar el seu condol a les dues famílies en dol per deixar missatges en dos llibres de condolences establerts fora de l'església.

Per altra part, les comissaries dels Mossos d'Esquadra recolliran fins al 9 de setembre roba d'hivern i eines per treballar en el bosc dins d'una campanya impulsada pel Consell Comarcal de l'Alt Empordà, el Consorci de Municipis Salines Bassegoda i el sindicat SAP-UGT.

Segons va informar el SAP-UGT en un comunicat, preveuen ?recollir roba per a l'hivern per a "les ?famílies que ho han perdut tot" a l'incendi i material útil per treballar en la recuperació del territori cremat. Després de la bona ?acollida de la campanya, la Direcció General dels Mossos ha posat a disposició les comissaries perquè serveixin de punts de recollida.