El regidor del PSC a Figueres Pere Casellas critica que l'Ajuntament presentés el projecte de remodelació de l'antic escorxador a la convocatòria de Fons Feder quan, segons diuen, incomplia les bases de la convocatòria. La formació assegura que ja s'ha perdut una altra subvenció de 300.000 euros de la Diputació per a aquesta obra perquè tampoc es complia amb les bases de la convocatòria.

L'Ajuntament va explicar al darrer ple que havia quedat fora d'una ajuda europea del fons Feder però que s'estava reformulant el projecte per tornar-se a presentar al setembre. Segons el PSC, ja se'ls havia advertit que el projecte no complia "cap dels criteris de valoració que exigia la convocatòria". En aquest sentit ha explicat que "no té la consideració de Bé Cultural d'Interès Nacional; no hi és previst en ús posterior com a equipament cultural; la seva reforma no és una actuació de rehabilitació integral; el projecte no inclou un pla d'usos i de museïtzació; no inclou un pla de viabilitat i manteniment de l'edifici; i no existeix un informe de patologies d'urgència". "És clar que qui va elaborar el projecte i, també qui va donar-hi el vistiplau, o està indocumentat en aquesta qüestió o va actuar amb una actitud clarament negligent", diu el regidor.

El PSC gironí ha emès un comunicat per mostrar la seva indignació pel contingut de l'article publicat ahir a la pàgina 12, "Policies De-Sastre", de l'articulista Thomas Spieker, en el qual, segons els socialistes, l'autor "justifica la brutal agressió que va patir l'exalcaldessa socialista de Roses, Magda Casamitjana, per la qual el seu agressor va ser condemnat a set anys de presó". En l'article, recordava quan un veí, Jaume Sastre, va posar un ganivet al coll de l'exalcaldessa el 2010 perquè no li complien unes suposades promeses i ho comparava amb la protesta dels agents de la Policia Local al darrer ple. El PSC diu que no descarta emprendre accions legals "contra l'autor de l'escrit pel fet que pot estar justificant una actuació criminal, criminalitza la víctima i i fa víctima l'autor del delicte".