Una patrulla de Mossos d'Esquadra de Trànsit que la matinada del passat 5 d'agost estava aturada a la carretera C-65, a l'alçada de l'encaix d'aquesta via amb la N-II, en terme municipal de Quart, va patir un ensurt fenomenal quan un conductor, que després es va demostrar que conduïa begut, es va encastar a una velocitat notable contra la part de darrere del cotxe policial, que en aquell moment estava aturat a la calçada per atendre un altre conductor.

Els agents tenien el cotxe patrulla aturat a la calçada, en el carril en direcció a Sant Feliu de Guíxols, i segons van informar ahir dels dels Mossos tenia enceses tots les llums de senyalització necessàries. Quan els agents van acabar l'assistència i es van encabir al vehicle, un conductor al volant d'un BMW que també circulava en sentit Sant Feliu es va encastar contra la part de darrere de la patrulla. El cotxe policial es va projectar uns 100 metres endavant a resultes de l'impacte, i va perdre una de les rodes.

El conductor accidentat va resultar ser un jove de 23 anys, de nacionalitat romanesa i veí de Bordils, que va resultar il·lès del xoc, però quan els mossos el van atendre van constatar que l'alè li pudia fortament a alcohol. La prova d'alcoholèmia va constatar que, efectivament, el jove havia begut, i probablement força. La taxa d'alcoholèmia registrada, 0,66 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat, comporta la comissió d'un delicte contra la seguretat del trànsit. Així, el conductor va resultar imputat per aquest delicte i va quedar en espera de ser citat per anar a declarar al jutjat. Per la seva banda, els dos agents que anaven dins la patrulla van resultar ferits lleus a resultes del xoc.

Prenent droga i al volant

El dia següent, es va fer una altra actuació que podria haver suposat una tragèdia de trànsit. En aquesta segona ocasió, els fets van acabar amb la detenció d'un home de 27 anys que, suposadament, havia pres droga durant la conducció o poc abans de començar a conduir. Es tracta d'Isaac S.S., de 27 anys, nacionalitat espanyola i veí de Sabadell. L'arrest es va fer en qualitat de presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit, però a més el noi comptava amb detencions prèvies per delictes de tràfic de drogues.

El vespre del 6 d'agost una furgoneta Renault Kangoo va patir un accident al quilòmetre 74 de l'autopista AP-7, dins del terme municipal de Vilobí d'Onyar. El conductor va perdre el control del seu vehicle i es va estavellar primer contra la tanca de la dreta de la calçada, i finalment contra la mitjana que separa els dos sentits de la marxa. Després de diverses cabrioles, la furgoneta va quedar aturada i el conductor va resultar il·lès del xoc.

Però quan els agents van arribar per atendre l'accidentat, van notar que el conductor de la furgoneta presentava símptomes de trobar-se sota la influència d'estupefaents. A més, al seient del copilot hi havia una bosseta de plàstic que encara contenia restes de polsim blanc. El test de drogues, que es realitza sobre la saliva, va concloure en positiu per amfetamines. Probablement la substància que va consumir l'home era l'anomenat speed, però caldrà esperar a les proves de laboratori per esclarir-ho. El detingut va passar el 7 d'agost a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.