Es manté la incertesa sobre el sistema de funcionament en els menjadors escolars pel proper curs. I és que la possibilitat que a partir del setembre els infants puguin portar-se la carmanyola de casa per dinar cada dia al centre, i evitar pagar el cost d'aquest servei, deixa molts interrogants oberts i sense resoldre. Una de les preocupacions entre els pares i les mares és saber qui s'encarregarà de les tasques de monitoratge en el cas dels nens i les nenes que apostin per portar el menjar fet des de casa.

En aquest sentit el Departament d'Ensenyament aclareix que "no és obligatori el servei de vigilància als menjadors escolars, ja que es tracta d'hores no lectives". Però des de la conselleria adverteixen que "la nostra recomanació és que hi hagi unes persones responsables de la tasca de monitoratge, en els casos d'infants que portin la carmanyola de casa" per poder dinar al seu centre escolar.

La Generalitat també assenyala que les persones que assumeixin el servei de monitoratge per als nens i nenes que es portin el menjar de casa, "no han de ser necessàriament monitors, sinó que poden ser els mateixos pares i mares dels alumnes". D'aquesta manera, per part del departament d'Ensenyament s'indica que "és responsabilitat de les associacions de les mares i els pares (AMPA)", decidir com es gestiona el monitoratge en els infants que dinin amb carmanyola el proper curs.

Mentrestant, la Generalitat va fixar ahir el preu màxim, del menú escolar, per alumne i dia en els 6,20 euros, amb caràcter general, per al pròxim curs, segons s'anunciava al Diari Oficial (DOGC).

La resolució precisa que aquest preu inclou l'atenció directa a l'alumne durant el temps de menjador, i el lapse anterior i posterior, fins que comencin les classes de la tarda, amb una durada màxima de dues hores i mitja en total.

Ensenyament precisa que, quan es tracti de centres d'educació especial, o de les escoles rurals, amb un nombre molt reduït d'usuaris, o "quan les circumstàncies especials de l'alumnat o del centre així ho aconsellin", el preu màxim podria augmentar.

Aquest augment, però, seria de caràcter excepcional després d'autorització. Els qui mengin al centre, menys de tres dies a la setmana, el preu màxim és de 6,80 euros.