Els problemes d'abastiment d'aigua a la Selva interior, en especial a la zona de la plana són coneguts i de fet, la solució més factible que s'havia estat tramitant des de fa més de quatre anys, va fer aigües després que ara fa cinc mesos, tots els municipis afectats i també per l'actual mala situació econòmica que travessa l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) van decidir de mutu acord trencar el conveni que havia de suposar la construcció d'una canonada que havia de portar aigua de la dessaladora de Blanes fins a quatre municipis.

Ara però, els municipis afectats, que són Santa Coloma, Vidreres, Sils i Riudarenes i també s'hi afegeixen els de Fogars de la Selva i Maçanet de la Selva juntament amb l'ACA i l'empresa Aigües Ter Llobregat (ATLL) tornaran a emprendre les negociacions per trobar una solució a la problemàtica de l'aigua a cada municipi.

L'Ajuntament Maçanet de la Selva va aprovar aquesta setmana el seu compromís per trobar solucions a l'abastiment d'aigua a través de l'aprovació d'un protocol que signaran tots els municipis afectats. I que comportarà segons va detallar l'alcalde de Maçanet Antoni Guinó (CiU) la constitució d'una comissió on hi haurà present un representant de tots els municipis afectats així com de l'ACA i l'ATLL i que buscarà alternatives a la connexió amb la dessaladora, que és l'opció que llavors es van acollir els quatre municipis de la Selva interior.

Tot i això cal recordar que aquest conveni que es va signar un conveni en temps del govern tripartit a la Generalitat de Catalunya per fer la connexió fins a la dessalinizadora no estava vist en bons ulls per tots els afectats des del seu inici però finalment, per costos, s'hi van adherir.

De fet, l'Ajuntament Maçanet de la Selva que inicialment s'hi havia adherit en va sortir així com també Caldes de Malavella. I ara, no fa ni un any, l'Ajuntament de Riudarenes ara liderat per Jordi Gironès (AIR) també va desfer-se del conveni per l'alt cost que representava l'obra per les arques municipals.

Pel que fa a possibles solucions, una de les més reclamades per aquests municipis és la de la connexió amb el Pasteral i que de fet és l'opció que finalment va escollir l'Ajuntament de Caldes de Malavella i també és la que sempre ha defensat el consistori de Santa Coloma de Farners i pel que, com ha dit l'alcalde Antoni Solà (CiU) tornen a apostar.