Últims passos perquè la barca de l'Estany de Banyoles, batejada ara com a Tirona, torni a entrar en funcionament el més aviat possible. Al matí d'ahir, els operaris es van dedicar a col·locar els blocs per a l'ancoratge de l'embarcació. Així, l'accés a la barca serà des de l'oficina de turisme de la ciutat perquè estarà amarrada a la part del darrere d'aquesta pesquera.

El regidor i alcalde en funcions, Lluís Costabella, va concretar que ahir es col·locaven els sis blocs de formigó, "cadascun de sis tones de pes", que es van deixar caure fins al fons de les aigües, a tocar de l'oficina de turisme de l'Estany. En el procés d'instal·lació dels blocs, hi va intervenir una grua que va traspassar les peces fins a l'interior de l'aigua.

Després, es van desplaçar els sis blocs "amb un globus" segons va detallar Costabella, i es van deixar anar just a la zona concreta on, a partir d'ara, hi haurà l'embarcació amarrada.

Lluís Costabella va indicar que durant el dia, quan la barca estigui operativa, "se situarà al darrere de l'oficina de turisme i els clients podran pujar-hi accedint mitjançant aquesta pesquera". En canvi, quan l'embarcació no presti cap servei, estarà ancorada de costat, "per la possible tramuntana", als sis blocs de formigó que ahir es van col·locar al darrere de l'oficina de turisme de l'Estany.

Es preveu que avui a la matinada tingui lloc el transport de la barca de Roses fins a Banyoles. Així, a partir de les vuit del matí, es calcula que començaran els treballs per situar, de nou, l'embarcació a les aigües de l'Estany.

Costabella va informar ahir que "la intenció és que la barca entri en servei la setmana vinent quan ja es disposi de tots els permisos necessaris per navegar". En aquest sentit, també es tornaran a ubicar dins les aigües de l'Estany, la vintena d'embarcacions de rem, perquè "molt aviat" ja estiguin novament operatives.

Lluís Costabella va afirmar que "quan entri en marxa el servei de la barca, des del consistori volem establir llaços de promoció turística mitjançant el Tren Pinxo" de la ciutat. L'objectiu és "potenciar el turisme a l'Estany, però també als carrers i emplaçaments situats a la zona més cèntrica, al nucli de Banyoles".