Nits de bogeria i festa sense límits mesclades amb sexe i altes dosis d'alcohol, així és passar unes vacances a Lloret de Mar segons mostra un reality d'una cadena privada alemanya que s'ha rodat durant aquest estiu en un xalet de Canyelles i pels carrers on es concentra l'oci nocturn de la localitat de la Costa Brava.

El programa dóna una imatge que fomenta el turisme de borratxera contra el qual no deixa de lluitar l'ajuntament de Lloret i que, en canvi, té els joves alemanys ben enganxats. Mostra d'això és que el reality televisiu anomenat We Love Lloret té més de 130.000 seguidors a la seva pàgina de Facebook. I a més, la cadena privada alemanda ProSieben, que arriba a milers de llars alemanyes, mostra els joves com un grup de vuit joves del seu país, d'una mateixa ciutat, passen les vacances a Lloret en una casa de luxe amb vistes bucòliques al Mediterrani i gaudeixen d'unes nits de festa desenfrenades.

El reality ahir va emetre el seu últim capítol -hi ha 6 episodis- i té un format semblant al de Gran Hermano o d'altres que s'han emès per exemple a la cadena MTV.

En el cas del We Love Lloret mostra vuit joves que s'autodefineixen com a sex-símbols, que els agrada lligar, ser el centre de la festa i, sobretot, sortir i beure per divertir-se durant les seves vacances a la Costa Brava. Durant dues setmanes han estat vivint en un xalet de luxe de cala Canyelles però també han aterrat pel centre de Lloret, com es veu en els diferents vídeos, i mostren com disfrutar del turisme de borratxera a Lloret de la mà d'organitzadors del programa televisiu.

De fet un dels personatges que surt més en aquest show és un empresari alemany de Lloret i que regenta el local I Love Lloret. En el concurs, l'anomenen Don Francis i és l'encarregat de guiar els joves pel municipi: els mostra com sortir a disfrutar de les nits de Lloret al màxim, es converteix, de fet, en l'amfitrió dels joves que concursen per ser el qui més va de festa i lliga durant les vacances.

Crítiques municipals

L'emissió del programa ha generat fortes crítiques de l'equip de govern (CiU i ERC) i és de fet contra Don Francis, que l'Ajuntament ja ha actuat perquè segons el regidor de Turisme, Jordi Orobitg (ERC), l'empresari no actuat correctament en fomentar el turisme de borratxera contra el qual Lloret lluita amb l'ordenança de civisme. En concret, l'Ajuntament reclama que la Direcció General de Turisme de la Generalitat hi actuiï i li obri un expedient sancionador.

A més, però, l'edil relata que en el moment que van tenir constància del programa que s'havia rodat a Lloret van començar a visionar els contingus via pàgina web però va arribar un dia que es van tallar les emissions per Espanya. I recorda que el moment en què es van adreçar a l'Ajuntament ara fa un parell de mesos, la productora no els va dir que seria sobre fomentar turisme de borratxera. Per tot això l'Ajuntament ha enviat una carta a la cadena i també denunciat el fets a l'Agència Catalana del Turisme i la Direcció General de Turisme. Pel regidor la imatge que dóna aquest programa "d'excés i oci que es ven és pervertida i distorsionada".