La barca va començar el trajecte de retorn, direcció a banyoles, la nit de dijous a divendres. Un camió va traslladar l'embarcació del port de Roses fins al costat de l'Estany. Ahir, a les vuit del matí, els operaris van iniciar les tasques per poder introduir, de nou, el catamarà dins de les aigües de la conca lacustre de Banyoles. Per fer-ho, una grua de grans dimensions va aixecar la barca del camió i va posar-la dins de l'Estany. Així, a les dotze del migdia d'ahir, Banyoles tornava a tenir una embarcació de passeig, després de dos estius i mig sense.

Expectació ahir a Banyoles. I és que després de dos anys, les ai?gües de l'Estany tornen a acollir una barca de passeig. La nit de dijous a divendres, un camió va traslladar l'embarcació des del port de Roses fins a Banyoles. Ahir, a les vuit del matí, van començar els treballs per introduir el catamarà dins l'aigua. Una operació que es va donar per finalitzada a les dotze del migdia, quan la barca Anna, rebatejada ara com a Tirona, surava de nou a l'Estany de la ciutat.

A partir de dimarts, l'embarcació ja oferirà el servei habitual de passeig, fent la típica volta per les aigües de la conca lacustre. Cada dia, el catamarà estarà operatiu de les deu del matí fins a les vuit del vespre i el preu dels tiquets serà de 7 euros. L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, va explicar ahir que "semblava que a l'Estany li faltava alguna cosa sense la barca", detallant que "tots teníem la il·lusió de recuperar-la".

Noguer va concretar que el cost final del catamarà ha estat "d'uns 300.000 euros: 150.000 de la compra de l'embarcació i l'altra meitat del trasllat, de la pintura i de les reparacions de la barca. En aquesta línia, l'alcalde va recordar que dels 7 euros que costarà cada tiquet del servei de passeig de l'embarcació, 70 cèntims seran per amortitzar la compra del catamarà, i 30 cèntims per la utilització del bé comunal de l'Estany.

Miquel Noguer també va afegir que la concessió de la barca és de quatre anys, amb la possibilitat de pròrroga de dos més, a l'empresa Naviliera Les Goges SCP de recent creació. El responsable del negoci i patró a partir d'ara de l'embarcació de Banyoles, Xavier Guillén, va explicar ahir que té "experiència amb barques des de fa anys" i es va mostrar "molt animat" de recuperar el servei d'embarcació de passeig a les aigües de l'Estany de la ciutat.

A part del catamarà Tirona, durant la setmana vinent també tornarà a posar-se en funcionament el servei de barquetes de rem. I és que la concessió inclou la vintena de petites embarcacions que es podran llogar.

Un procés llarg i polèmic

La compra de l'embarcació Anna va anar acompanyada d'una llarga polèmica. El motiu és que l'anterior propietari i també patró de la barca, Joan Corominas, va vendre-la a un empresari de Mallorca després de rebre una negativa del consistori de Banyoles per adquirir-la. Però després l'Ajuntament va comprar l'embarcació al mallorquí per 150.000 euros quan, segons l'alcalde, Corominas la va vendre per 31.000 euros. El consistori va haver de fer a principis d'any una modificació de crèdit, per valor de més de 170.000 euros, per poder adquirir l'embarcació i reparar les bateries entre altres actuacions, ja que la barca és ecològica.