L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) xifra en 800.000 euros la reparació del tram danyat de la riera de Blanes, que va quedar malmesa amb les fortes pluges de la tardor passada. L'alcalde de Blanes, Josep Marigó (PSC), destaca que és un cost inassumible per l'Ajuntament i que fruit d'això, els serveis tècnics municipals es troben elaborant un projecte que sigui "més econòmic".

I és que si les negociacions amb l'ACA no arribessin a bon port, podria ser que l'Ajuntament hagués de costejar la totalitat de la reparació de la riera. Perquè segons va destacar l'alcalde, des de l'ens de la Generalitat "no volen pagar-ho perquè es tracta d'una riera urbana". Amb tot, recorda que en èpoques de bonança econòmica, actuacions com aquesta se solien finançar almenys a parts iguals entre ajuntament i ACA.

Tot i això, el batlle de Blanes no llença la tovallola i finalment aconseguir el màxim finançament extern per aquestes obres, que cal recordar han provocat el tancament de la rambla Joquim Ruyra al trànsit de moment de forma indefinida. Tot i això Marigó recorda que malgrat que des de la tardor el trànsit per la zona està tallat al març es van realitzar un seguit de modificacions viàries per intentar millorar la fluïdesa del centre, tenint en compte que la rambla Joaquim Ruyra està tancacada. Uns canvis, diu l'alcalde de Blanes, que han funcionat.

Així doncs fins que no hi hagi l'oferta econòmica de l'enginyer municipal, l'Ajuntament de Blanes no es planteja començar obres ni tampoc sense tenir el finançament corresponent. Amb tot, però, el batlle destaca que durant l'any s'han reparat de dalt a baix diferents punts de la riera. Unes actuacions que s'han finançat a través de la quota de manteniment que es paga a Aigües de Blanes per part dels veïns de la població.

Cal recordar que l'ajuntament de Blanes ja porta gastat mig milió d'euros per les actuacions d'urgència que va haver de realitzar a la riera. En concret, van consistir a consolidar l'edifici descalçat, reparar fissures detectades al terra de la riera i en alguns forjats, sota de la rambla i al carrer Anselm Clavé. I també s'hi suma l'allotjament dels veïns que van estar en hotels durant les obres.