L'incendi de la Cerdanya ha entrat en fase de control a les 22.10 hores d'aquest dissabte, segons han informat els Bombers de la Generalitat, després de cremar unes 250 hectàrees de matolls, pastures i vegetació forestal. Paral·lelament, la Direcció General de Protecció Civil ha aixecat l'ordre de confinament dels veïns de Guils de Cerdanya, una població afectada pel fum del foc durant unes dues hores i mitja. 54 dotacions terrestres treballen en l'extinció de les flames una vegada que els 18 mitjans aeris s'han retirat amb l'arribada de l'ocàs. L'incendi s'ha declarat poc després de les 14.30 hores en una zona d'alta muntanya entre les poblacions de Ger i Meranges, a tocar de la urbanització de Niula.

Al llarg de la propera matinada, els Bombers intensificaran la seva tasca amb aigua, eines manuals i 5 màquines pesants per tal de rebaixar la intensitat de les flames que encara cremen amb una certa força i rematar les que ja hagin perdut intensitat. La feina es concentrarà sobretot al flanc esquerre del foc, que en aquests moments afecta la serra de la Mata de l'Ós, a l'oest del nucli de població de Guils de Cerdanya.

El cap de l'incendi s'ha pogut frenar al puig de Peransau, al sud de l'estació d'esquí de fons de Guils-Fontanera. Segons confirma el Servei Català de Trànsit, no hi ha cap via tallada a la circulació.