Don Francis, com es coneix l'empresari alemany Francis Hagel, fa dotze anys que viu a Lloret de Mar i en fa quatre que regenta un local anomenat I Love Lloret. I des de fa uns mesos atrau centenars de joves que s'han enganxat de ple al reality alemany que mostra, sobretot, les nits de Lloret des del punt de vista del turisme de borratxera i amb festa sense límits. Francis no s'amaga gens que això li va bé per al negoci i, de retruc, diu, beneficia el municipi. Ara, s'ha convertit en el centre de les mirades i també rep crítiques, sobretot de l'Ajuntament. Segons el consistori, el local I Love Lloret ha estat tancat en dues ocasions aquest any per incompliment de la normativa d'activitats, per qüestions tècniques.

Entén les crítiques rebudes per part de l'Ajuntament, així com que vulguin denunciar-lo per desprestigiar la imatge de Lloret?

No. Jo fa dotze anys que visc a Lloret de Mar, me l'estimo. Hi vaig començar com a guia i en fa quatre que tinc el local I Love Lloret. Vénen joves de tot arreu des que surt a la televisió, per anar de festa. Les crítiques de l'Ajuntament les poden fer, però no entenc per què estan enfadats.

Vostè porta els joves de festa en el reality alemany, no creu que fomenta el turisme de borratxera?

Primer de tot vull aclarir que el reality no és un projecte meu ni tampoc en sóc el seu promotor. La cadena alemanya em va demanar una cançó meva per posar-la ara fa uns tres mesos i jo vaig dir que sí. És una que parla de Lloret i quan va començar el xou des de la cadena se'm va demanar si volia sortir algun dia i vaig dir que sí. És que jo, a més de tenir el local, sóc artista, i molt famós a Alemanya pels meus discos, i per tant, ho vaig veure bé per la meva carrera.

Era conscient del tipus de programa que gravaria la cadena privada alemanya ProSieben?

No ben bé, no sabia què passaria en aquest xou televisiu. Des de la cadena només m'havien dit que mostrarien com viuen un joves en una mansió a Canyelles. Però la sorpresa va ser quan només apareixien imatges dels joves de festa i en discoteques. I en canvi, gairebé mai, quan és de dia i els joves del reality es troben per casa de Canyelles o fent d'altres activitats per Lloret.

A més de ser artista i empresari vostè té una agència de viatges que es diu Lloret Tours a Hamburg i es dedica a portar joves alemanys de vacances aquí i oferir-los festa sense límits...

Sí sí, és veritat. L'agència la tenim situada a Alemanya i, a més, hi ha una web on s'ofereix allotjament i festa a Lloret de Mar a uns bons preus. Però vull aclarir una cosa que considero que és important: tots els joves alemanys que portem cap aquí sempre han de ser majors de 18 anys per poder viatjar amb nosaltres i venir fins a Lloret.

No negarà que el seu negoci ha sortit beneficiat d'aparèixer a la televisió i, a més, amb vostè fent de guia dels joves durant les nits de festa per Lloret.

Sí, això no és pas mentida, però de la mateixa manera que apareix el meu local, I Love Lloret, també apareixen d'altres discoteques, locals i pubs de l'avinguda de Just Marlès, i d'altres zones del municipi que van gravar a Canyelles. Estic segur que els altres locals de la zona també s'han beneficiat, amb més clients, de sortir al programa de la televisió alemanya, com jo.

Però el seu cas és diferent, per Internet i passejant pel seu local es pot veure com els joves l'aturen per firmar autògrafs i fer-se fotos amb vostè. Es considera una icona de la festa per als joves alemanys?

No, però el qué es veritat és que joves d'uns 20 anys d'Alemanya, Suïssa i Bèlgica s'apropen cada dia al meu local o a fora per parlar amb mi i fer-se fotos. Això, també, penso que es deu al fet que sóc famós allà. Has de pensar que les meves cançons es venen als Mediamarkt d'Alemanya, i molt, i per això em coneix tothom. I ara a l'estiu, el que fan els grups de joves d'aquest països és venir aquí a Lloret de Mar per conèixer-me a mi però??? també a la població.