Els Mossos d'Esquadra han localitzat una plantació de marihuana amb uns 500 exemplars en un recinte de Cabanes (Alt Empordà). Els agents hi han trobat també un silenciador i munició per a una arma de foc, una bàscula de precisió i un aparell per a comptar bitllets, així com cànnabis i marihuana a punt per posar a la venda i que hauria tingut un valor al mercat de 9.000 euros. Durant l'operació, aquest juliol, els Mossos han detingut tres persones per un delicte contra la salut pública. A dos dels detinguts, Gabrielle D i Jean P, de nacionalitat francesa, els constava una ordre europea de detenció per un homicidi comès a França. El tercer detingut és Mamadou B, de nacionalitat gambiana.

Agents de la unitat d'investigació de la comissaria de Figueres van tenir coneixement a principis de juliol que hi podria haver un plantació de marihuana al municipis de Cabanes, a l'Alt Empordà. Policies de paisà van organitzar un dispositiu per comprovar-ho i per identificar-ne els responsables.

Els Mossos calculen que a l'interior de la parcel·la hi havia unes 500 plantes. També van trobar-hi també un silenciador i munició per a una arma de foc, una bàscula de precisió i un aparell per a comptar bitllets, així com cànnabis i marihuana a punt per posar a la venda i que hauria tingut un valor al mercat de 9.000 euros.

Els agents van identificar una dona, d'entrada sota el nom de Matilde D, més tard dos homes suposadament amb el nom de François P i Mamadou B. Els agents van concloure que els responsables de la plantació eren els dos homes i els van detenir a finals de mes per un delicte de salut pública

Durant la investigació, els Mossos van descobrir que les dues persones de nacionalitat franceses s'amagaven amb una identitat falsa i que els seus veritables noms eren Jean P i Gabrielle D. Per això, se'ls va imputar un delicte de falsificació de document públic i a la dona va ser detinguda a principis d'agost a Figueres. Tots dos tenien una ordre europea de detenció per un cas d'homicidi a França. Els detinguts, que no tenen antecedents a l'estat espanyol, van passar el dia 4 d'agost a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar el seu ingrés a presó.