L'incendi que s'ha produït a dos quarts de tres de la tarda està tenint l'ajut inesperat d'una tempesta que provoca canvis de vent per turbulències. Els Bombers han de lluitar contra aquesta dificultat afegida per apagar un foc de matolls del qual encara no se n'ha determinat l'abast (els primers càlculs a peu d'incendi parlen d'unes 10 hectàrees aproximadamet) i que avança de la zona de matolls cap a una de boscosa prop de l'estació d'esquí de fons de Guils Fontanera. Fins ara se sap que hi ha una trentena de mitjans terrestres dels Bombers i una desena d'aeris treballant-hi, segons han informat els bombers el comandament del dispositiu se situarpa a la N-260. En aquests moments els bombers catalans reben la col·laboració dels francesos i dels andorrans.

Segons han apuntat els agents rurals el poc podria haver-se originat en una cabana de branques situada prop de la urbanització de Niula , ara els agents estan inspeccionant a l'interior de la cabana per veure què hauria pogut causar l'incendi.

Tot i així, de moment el foc no ha obligat a evacuar cap persona, si bé s'ha demanat als usuaris de la piscina municipal de Ger que l'abandonin per poder utilitzar l'aigua en les tasque d'extinció.