El sindicat UGT va denunciar ahir que en la darrera setmana s'ha trobat amb fins a vuit casos en els que ha hagut de trucar l'ambulància des de l'aeroport per situacions en les que haurien pogut actuar els serveis mèdics que Aena ha suprimit aquest estiu a l'aeròdrom de Vilobí. Els representants sindicals van fer aquesta protesta en el marc d'una segona jornada de recollida de firmes per reclamar que es restitueixi aquest servei que consideren vital per a les instal·lacions del Girona-Costa Brava i que, tal com va advertir el delegat de prevenció del sindicat, Josep Codina, "en més d'una ocasió han salvat vides".

Tal com va denunciar ahir el membre del sindicat, treballador de l'aeroport, el temps de resposta de les ambulàncies s'allarga fins els 20 o 25 minuts, un fet que posa en perill la qualitat de l'atenció que s'ofereix. "Quan hi havia una infermera al mateix aeroport, si hi havia algun cas estava a peu d'avió tot just quan aquest aterrava i es podia donar una atenció immediata. El seu paper era cabdal", va explicar Codina.

L'actual situació, segons va afirmar, fa que aquesta assistència del primer moment la doni "gent amb menys formació". I és que, a més de prescindir del treballador que oferia el servei a les instal·lacions de l'aeroport, també s'ha tancat i buidat la sala on es portava la gent que requeria una ?atenció mèdica. "En algun moment semblem tercermundistes", denunciava Codina, qui va explicar que "ho han tancat amb clau, i ens hem trobat amb casos en els que hem tingut gent marejada o que es ?trobava malament i que hem hagut d'estirar a terra o sobre una cinta per tranquilitzar-los".

Durant aquesta setmana, ?segons va informar UGT, s'han donat vuit casos que s'han pogut atendre, incloent el d'una persona amb un ictus que va poder ser ?evacuada a temps fins a l'hospital. Tot i això, des del sindicat advertien ahir que algun dia es podrien ?trobar amb algun cas en el que el temps de reacció no sigui ?suficient. "Si un dia ens trobem amb una aturada cardiorespiratòria no sé si hi serem a temps", va alerta el delegat de prevenció d'UGT, qui va sentenciar que "la desaparició del servei d'atenció mèdica ens deixa en una situació preocupant".

Des d'UGT es va posar molt d'èmfasi també en el fet que s'hagi prescindit d'aquest servei durant els mesos d'estiu, quan l'activitat a l'aeroport arriba als seus llindars màxims. "Ens han deixat molt desatesos. Al juliol han passat de mitjana per aquí unes 12.000 persones cada dia i ara a l'agost poden ser 13.000 o 14.000. A vegades dóna la sensació que hem deixat de ser d'Europa", va lamentar Codina.

El membre del sindicat va confirmar també que des d'UGT es continuaran fent accions durant aquest estiu per "mantenir viu el tema", conscients que durant el mes d'agost l'activitat política baixa dràsticament i l'assumpte corria el risc de passar desapercebut. De moment, el sindicat ja ha recollit més d'un miler de firmes i confia poder-ne recaptar més. La propera jornada de protesta i recollida de signatures serà, probablement, divendres vinent.