Episodi estrany ahir a Sant Joan les Fonts. Un veí de la zona propera a la fàbrica de les Sebastianes va avisar, cap a dos quarts de tres de la tarda, que un parapentista s'havia quedat enganxat entre les branques d'uns arbres a tocar de la carretera vella entre Sant Joan i Olot. Efectivament, així el van trobar les patrulles de Mossos d'Esquadra d'Olot que es van acostar a l'indret. L'accidentat, un jove eslovac, era un participant d'una cursa, la X-Pyr, que en la seva primera edició proposa recórrer, combinant el vol en parapent amb trams de recorregut terrestre, els més de 400 quilòmetres que hi ha entre Hondarribia (Euskadi) i el Port de la Selva.

La cursa va començar el passat cinc d'agost i guanya qui arriba primer a la localitat empordanesa, així que el temps és cabdal. Per això, el parapentista tenia pressa per desenganxar-se dels arbres i reprendre la competició i, mentre els mossos li facilitaven la davallada -els participants van assistits per un cotxe des de terra, però no poden rebre ajuda externa- una ambulància del SEM s'acostava a l'indret per si el jove, Jakob Beño, de 26 anys, necessitava assistència mèdica. De seguida va arribar també el cotxe d'assistència per terra de l'equip del parapentista, segons els agents presents. Curat de les quatre rascades rebudes, i després d'agrair l'ajuda als policies, Beño va arrencar a córrer i va sortir, literalment, volant per continuar la seva cursa. A mitja tarda, anava tercer.

Balisa a Taga

En la plana web de la cursa es podien seguir ahir tot de parapentistes que recorrien el cel del Ripollès i la Garrotxa. Al pic del Taga, al Ripollès, hi havia una de les balises que els participants havien de passar obligatòriament segons el recorregut marcat per l'organització de la cursa, un trajecte de 438 quilòmetres. S'espera, doncs, que en un o dos dies els primers parapentistes aterrin a la platja del Port de la Selva, on l'organització ja hi té muntat un dispositiu. Abans, hauran de passar per la darrera balisa, situada a Sant Pere de Rodes.

Aquesta mena d'aventurers no són rars als cels gironins. El setembre de 2010 queien, a Santa Coloma de Farners i Navata, dos globus aerostàtics que participaven en la cursa Gordon Bennett, amb sortida a Gran Bretanya. A Santa Coloma en va caure un entre uns blocs de pisos i va causar força danys.