Els Bombers, Mossos d'Esquadra i la Policia local de Cadaqués s'han mobilitzat durant els dos darrers dies per buscar el desaparegut, que es trobava entre Portlligat. Després de fer una recerca acurada de tota la zona que va des de cala Taballera fins a cala Montjoi van donar per finalitzada la recerca fins que hi hagi nous indicis.

Segons la descripció facilitada pels bombers es tracta d'una persona de 39 anys, 170 centímetres d'alçada, pell morena i barba curta. En el moment de la desaparició portava un pantaló curt tipus militar i una samarreta de color blanc. El desaparegut és un home de nacionalitat francesa.

La nit de dissabte a diumenge la recerca es va centrar al nucli de Portlligat i de cares a matí ja es va estendre a altres zones del Parc Natural del Cap de Creus. Salvament Marítim també va enviar dotacions per cercar aquesta persona per mar des de Roses. Un helicòpter dels Bombers va realitzar la recerca per aire.

Tota la zona rastrejada

Fonts dels equips d'emergència van explicar que ahir no va quedar cap camí, pista, carretera, platja i costa de tot el cap de Creus des de Roses al Port de la Selva sense que algú no hi passés. Per tant van decidir suspendre la recerca fins que es trobés algun nou indici que permetés reiniciar el rescat amb dades d'on podria estar la persona ?desapareguda.

També es va avisar vigilants de seguretat i es van repartir cartells a les estacions d'autobusos.

Rescats de muntanya

En un altre ordre de coses els Bombers de la Generalitat també van fer tres rescats de muntanya amb un balanç de tres ferits lleus, dos dels quals a les poblacions ripolleses de Queralbs i Setcases i l'altre a Naut Aran.

El rescat de Queralbs va ser d'una persona que es va trobar malament mentre feia el barranc de Núria. L'helicòpter de Bombers va portar els GRAE d'Olot al Pont del Sastre, on es van recollir dues persones i les van traslladar fins a l'aparcament de Queralbs. Una d'elles estava marejada i va ser atesa in situ pel Sistema d'Emergències Mèdiques, mentre que l'altra patia hipotensió i va ser evacuada a l'hospital de Campdevànol. En aquest servei també hi va treballar una dotació terrestre de Bombers.

Pel que fa al rescat de Setcaseses va efectuar a la zona de l'estació d'esquí de Vallter 2000, a prop del Pic de Bastiments. Un excursionista es va torçar el turmell i va ser traslladat en helicòpter fins a Olot, on la va recollir una ambulància del SEM. Hi va treballar una dotació terrestre i un helicòpter amb el qual els GRAE han evacuat el ferit.

Finalment el rescat de la Vall d'Aran va ser d'una dona de 59 anys, veïna de l'Hospitalet de Llobregat, que s'havia fet un esquinç al genoll a tocar del refugi de Colomers, dins el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. La dona va ser evacuada a l'hospital de Vielha amb helicòpter després que se suspengués el rescat per boira.