Malestar a Lloret de Mar pel cas del jove de 29 anys d'aquesta població, Josep Castiella, que a principis d'any va ser denunciat per presumptes abusos sexuals a menors. Les famílies denunciants van alertar ahir que l'empresa de Castiella, Lleuresport Lloret, va ser contractada el passat cap de setmana per la realització d'activitats infantils a una festa major d'un nucli de Lloret. En aquest sentit, els familiars van voler mostrar el malestar per aquest fet recent i perquè en una reunió que van mantenir amb l'alcalde a finals de maig, "va assegurar-nos que a partir de llavors, el consistori no contractaria de nou l'empresa" d'aquest jove de Lloret, que es troba imputat en el procés judicial per les denúncies dels presumptes abusos sexuals.

Des de l'Ajuntament de Lloret de Mar, ahir es va assenyalar que els diners públics que es van destinar per pagar els serveis de Lleuresport del passat cap de setmana, provenien "d'una aportació del pressupost general". Així es va indicar que "no hi ha cap assignació directa, en la contractació d'aquesta empresa". Sinó que es tracta "d'una decisió que va prendre l'associació de veïns del barri, i des del consistori només es comprova, posteriorment, que la despesa econòmica no s'excedeixi de l'assignació inicial del pressupost".

L'activitat que va generar el malestar per part dels familiars de les víctimes, va tenir lloc el passat ?diumenge al matí al barri de Mas Romeu de Lloret. Aquest nucli del municipi va celebrar, en la línia dels darrers cinc anys, la festa major durant el cap de setmana. I ?diumenge, al llarg del matí, es va fer la festa de l'escuma i també hi havia inflables.

El president de l'associació dels veïns del nucli de Mas Romeu, Antonio Bermúdez, va destacar ahir que "en cap moment, en les hores en què va tenir lloc l'activitat de ?caire infantil", hi havia Josep Castiella. En aquest sentit, Bermúdez va voler aclarir que des de l'associació de veïns, i a l'espera que es resolgui el judici, "vam ?con?tractar el material: la màquina de fer escuma i els inflables". Destacant que "mentre es portava a terme l'activitat, no estava present" el jove.

Bermúdez també va confirmar ahir que "com a associació de veïns de la població, no hem tingut cap indicació des de l'Ajuntament perquè no contractéssim, a partir d'ara", l'empresa de Castiella. Així, el president va destacar que "vam apostar per llogar de nou el material a Josep Castiella perquè així ho hem fet en els cinc anys de festa major". Tot i que aquest any, a causa dels esdeveniments, "vam decidir que Castiella no hi fos present durant l'activitat".