Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat, a les 20.06 hores, l´incendi de vegetació de Valldavià.

Hores d´ara encara continuen una quarantena de dotacions terrestres, que s´aniran retirant escalonadament, i quatre d´aèries, que ho faran amb l´arribada de l´ocàs.

Segons les darreres dades provisionals facilitades pel Cos d´Agents Rurals, el foc hauria cremat una superfície de 13 hectàrees de vegetació.

Pel que fa a l´afectació viària i segons informa el Servei Català de Trànsit es manté tallada la carretera GI-631 entre els quilòmetres 6 al 3,50 entre Vilopriu i Camallera.

També continuen treballant quatre patrulles dels Mossos d´Esquadra, diversos vehicles de les Agrupacions de Defensa Forestal de l´Alt i Baix Empordà, patrulles del Cos d´Agents Rurals i tres unitats del Sistema d´Emergències Mèdiques, entre d´altres.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha posat el Pla especial d´emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT en situació de Prealerta des d´aquest matí i fins les 00.00 hores, pel risc d´incendi forestal a 11 comarques de diverses demarcacions, entre elles el Baix Empordà.

Els Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra investiguen si el foc que s'ha declarat aquest dimarts a Vilopriu (Baix Empordà) ha estat provocat i si al seu darrere s'hi amaga la mà d'un piròman. Precisament, aquesta zona és un dels punts on, en els darrers anys, s'hi han declarat nombrosos incendis intencionats. En aquests moments el foc ha cremat una desena d'hectàrees, ja està estabilitzat i els Bombers preveuen donar-lo per controlat en les properes hores. Segons detalla el cap de la Regió d'Emergències de Girona, Enric Cano, el vent ha dificultat les tasques d'extinció perquè ha provocat diversos focus secundaris que han encès el sotabosc -majoritàriament, format per pinassa- amb facilitat.