Dues grues de gran tonatge de l'empresa Grues Pallí van realitzar ahir l'operació de retirar de l'aigua al port de Palamós el veler que el dia anterior es va enfonsar a la cala Estreta després de xocar amb roques, cosa que va provocar que s'obrís una via d'aigua en l'embarcació. Els 11 ocupants, nou dels quals eren nens acompanyats per una professora i pel patró del vaixell, van saltar al mar i van arribar nedant a la platja de la cala, sense cap més incidència per als tripulants. Després de reflotar la nau amb grans flotadors, la Salvamar Sirius de Salvament Marítim va remolcar-la fins al port comercial de Palamós, d'on ahir es va treure per traslladar-la al moll vell, segons van explicar des de Grues Pallí.

L'operació per treure de l'aigua l'embarcació "Mira Ceti" es va allargar perquè va ser molt laboriosa i, com que estava plena d'aigua, va ser necessari aixecar-la molt lentament, van explicar des de Grues Pallí, empresa especialitzada en aquest tipus d'operacions, com ara la del transport i descàrrega del vaixell "Tirona" de Banyoles que van efectuar la setmana passada. La despesa d'aquest servei corre a càrrec del propietari de l'embarcació, segons van informar des de Salvament Marítim.

Un cop retirat de l'aigua, ja a primera hora de la tarda, la mateixa empresa l'havia de traslladar cap al moll vell. L'operació va aixecar certa expectació entre visitants i persones que freqüenten el port.

L'embarcació va embarrancar el matí d'aquest diumenge a escassos metres del litoral de la cala Estreta i ràpidament es va enfonsar. Pescadors de la zona, coneixedors d'aquest fons, comentaven ahir que aquest litoral de Palamós i fins a l'alçada de Calella de Palafrugell és molt rocós, des de la línia de la costa fins a uns 400 metres mar endins.